Zadar Outdoor Festival, ili kraće ZOF, možda je preskočio jednu godinu (no, tko sve nije htio preskočiti 2020.?), ali se sada vraća u punom sjaju. Ove godine organizatori obećavaju da će učiniti sve kako bi Proljetno i Jesensko izdanje festivala učinili još boljim i zabavnijim. Idemo vidjeti što su sve pripremili. 

“Ova regija poznata je u svijetu kao jedna od najatraktivnijih na Mediteranu, a ono što nastavljamo svom snagom propagirati jest da ovaj prekrasan krajolik karakterizira iznimna geografska raznolikost što je čini idealnim mjestom za provođenje raznih sportskih aktivnosti na otvorenom”, naglasili su organizatori na svojoj službenoj stranici.  

Proljetno izdanje Zadar Outdoor Festivala

Proljetni vikend organizira se od 17. i 18. travnja na zelenom otoku Ugljanu, a predviđeno je natjecanje u kajaku i SUP-u rutom oko otočića Galevca ispred Preka. 

Tu su tri fantastične trail utrke. Bonaca trail je duga 5 km, Mareta Trail 10 km, a Fortuna trail čak 21 km. 

“U utrci će podjednako uživati amateri kao i oni željni većih sportskih izazova. Ovo je prilika ne samo da pokažete svoje sportske vještine, nego i da otkrijete ljepotu stoljetnih maslinika i uživate u pogledu na plavetnilo Zadarskog kanala. Bit će dobre glazbe, odlične hrane, a vi nemojte zaboraviti ponijeti lopticu za picigin!”

zadar_outdoor_festival

Isti vikend se održava i natjecanje u brzinskom penjanju koje će se održati na Željinoj litici.

Jesensko izdanje Zadar Outdoor Festivala

U rujnu te pak čeka jesensko izdanje festivala koje traje 25. i 26. rujna, a uključivat će Trail Ravni kotari i Plivački maraton. 

Prijave za pojedine discipline se uskoro otvaraju, a sve prati na njihovoj službenoj stranici

FOTO: Zadar Outdoor Festival