Za sebe mogu reći da sam veliki GOT ljubitelj. Pročitala sam sve knjige (i u međuvremenu odustala od iščekivanja njihovih nastavaka) i pogledala sve sezone. Čak sam se znala buditi u pet ujutro kako bih prije posla pogledala novu epizodu. Tijekom zadnje sezone sam odustala i od toga (pravi ljubitelji Game of Thronesa znaju o čemu pričam), no to sve ne umanjuje kultni status ovog svjetskog televizijskog fenomena. 

Većina vas je zasigurno upoznata s činjenicom kako je upravo naš Dubrovnik odigrao veoma veliku ulogu u ovoj HBO seriji nastaloj prema knjigama Georgea R.R. Martina. 

Dubrovnik je bio glavni i najvažniji grad sedam kraljevstva, King’s Landing, a ova serija je pridonijela ogromnoj promociji ne samo Dubrovnika nego i cijele Hrvatske. 

Turistička zajednica grada Dubrovnika je tako odlučila obilježiti desetu obljetnicu emitiranja prve epizode i to besplatnim tematskim GOT turama koje će se održati u subotu 17. travnja s početkom u 10h ispred TIC-a Pile. 

Zbog epidemiološke situacije ograničen je broj sudionika, stoga ako želiš upoznati jednu drugu stranu Dubrovnika, prijavi se sve do petka do 17h na službeni mail tic.pile@tzdubrovnik.hr ili na broj telefona: +38520312011.

Izvor: Turističke priče
FOTO: Unsplash