Često me pitate kada ću vas voditi na planinarski izlet i odgovor je napokon stigao. U nedjelju 20. lipnja idemo na jedan poseban izlet – “Under Dreamskies šetnja na Špičasti vrh”!

Jelena Holenko, poznatija kao Lynx and Fox, glavna njuškica Gorskog kotara, i Davor Delač iz etno udruge “Turanj” iz mjesta Brod Moravice i moja malenkost vodimo te na lagani planinarski izlet koji je stvoren za sve male i velike ljubitelje prirode. 

Nalazimo se u 10 h u naselju Brod Moravice te prvo idemo na laganu turu do Špičastog vrha koji slovi kao jedan od atraktivnijih vrhova i s kojeg se pruža divan pogled na dolinu Kupe. Šetnja je duga oko pet kilometara te uz potrebne pauze traje oko tri sata. 

under_dreamskies_spicasti_vrh
Čeka te odličan izlet uz posebne cijene

Nakon planinarenja slijedi razgledavanje kulturnog blaga malog goranskog mjesta Brod Moravice. Provest ćemo te kroz Kulu Turanj Zrinski i crkvu Sv. Nikole, zbirku “Naša željeznica”, zbirku stara škola “Memorijalna učionica Vilko Golubić”, a ne smijemo zaboraviti i na staru birtiju “Plavi podrum”. Obilazak traje oko sat i pol. 

Promotivne cijene za izlet “Under Dreamskies šetnja na Špičasti vrh”

Pripremili smo i posebne cijene koje iznose 50 kn za odrasle, dok djeca plaćaju samo 25 kn. Osim cijelog obilaska u cijenu je uključeno piće i snack dobrodošlice (jer bez cuge i hrane se ne ide u brda), a isprobat ćemo i namaz od samoniklog jestivog bilja

Osim dobrog raspoloženja, znatiželje i ljubavi prema prirodi, potrebno je ponijeti planinarsku obuću, nemoj zaboraviti na slojevito odijevanje (jer u brdima nikad ne znaš) te šešir, kremu za sunčanje, a izvrsno će poslužiti i štapovi za planinarenje. 

Na ovaj poseban izlet možeš se prijaviti ovdje

Vidimo se u Gorskom kotaru! Vedro!

FOTO: Davor Delač