Nakon što je zimske šetnje učinila dužima i ugodnijima lansirajući kolekciju vodonepropusnih jakni upotpunjenih toplim izolatorima, usrećivši tako sve zimogrozne ljubitelje prirode i njihove četveronožne suputnike, dizajnerica Ana Maria Ricov sada je ponudu svog brenda Shibesu upotpunila novom linijom namijenjenom toplijem, ali često prevrtljivom vremenu.   

Linija matching kabanica za odrasle, djecu i pse sa Shibesu potpisom nadopunjena je ovog proljeća novim komadima koji boravak u prirodi čine ugodnijim i praktičnijim, ali i estetski mnogo šarmantnijim. 

shibesu_kolekcija

Kreirane tako da štite od nepredvidljivih proljetnih pljuskova i neumornih vjetrova, ali i upornih jesenskih kiša, Shibesu jakne izrađene su od dvoslojnog, vodonepropusnog materijala koji će i pse i njihove vlasnike štititi od svih vremenskih neprilika koje ih mogu zateći u njihovim zajedničkim avanturama, bilo da toplije vrijeme provode u dugim šetnjama šumom ili bezbrižno plešući na nekom od nadolazećih festivala. Osim od iznenadnih kišnih kapi, Shibesu kabanice štite i od vjetra, a istovremeno su dovoljno lagane i prozračne kako bi se ljubimci u njima osjećali ugodno i kada živa u termometru poraste. 

shibesu_kolekcija

Osim matching kabanica za pse različitih pasmina i njihove ponosne vlasnike, koje su upotpunjene velikom kapuljačom i praktičnim džepovima, nova Shibesu kolekcija se sastoji i od linije ruksaka i torbi koje mogu poslužiti kao nosači za pse malih pasmina kao što su pomeranci, mali hrtovi, jazavčari ili bišoni. Kao i prethodne kolekcije iz vrijedne Shibesu radionice, dizajn iznova odlikuju jednostavni i univerzalni krojevi upotpunjeni ručno crtanim i već prepoznatljivim dezenima, a kao kontrast uzorku s motivima lišća ovoga puta stoje jednobojni modeli u nježnoj ružičastoj nijansi, klasičnoj sivoj te upečatljivoj plavoj boji. 

shibesu_kolekcija

Bezvremenost dizajna koji ne podliježe hirovitosti modnih trendova i trajnost koju garantira kvaliteta materijala i izrade osnovni su postulati Shibesu filozofije. No, osim prepoznatljivog i nosivog dizajna i bezvremenske kvalitete, dizajnerica Ana Maria Ricov posebnu pažnju pridaje održivosti svog poslovanja nastojeći svojim djelovanjem ne ostavljati trag u okolišu. 

shibesu_kolekcija

Ne ispuštajući iz vida zero waste principe, dizajnerica nastoji iskoristiti svaki komadić tkanine i ne stvarati dodatne viškove, a kako bi Shibesu bio čim održiviji koristi isključivo tkanine od recikliranih materijala, te ekološki prihvatljive i biorazgradive boje na bazi vode. Kolekcije se proizvode u malim količinama i izrađuju po narudžbi kako se planet, koji ionako jedva diše pod tonama tekstilnog otpada, ne bi zatrpavao nepotrebnim viškovima. 

Svi modeli dostupni su na webshopu, a mogu se doći isprobati i kupiti u Shibesu showroom u dvorištu Vodnikove 8 u Zagrebu. Brend možeš pratiti i na službenom Instagram profilu.

FOTO: Doris Fatur

Nastavi čitati:

  1. planinarenje_kisa
  2. pas_putovanje_auto