Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka – Memorijalni centar Lipa pamti i Prirodoslovni muzej Rijeke pozivaju sve ljubitelje hodanja i prirode da im se priključe u subotu 29. travnja i upoznaju okolicu Lipe. 

Upravo “Lipa šetaj” je odlična prilika da uz stručno vodstvo se upoznaš s okolicom Lipe te doznaš puno toga o biljnim i životinjskim predstavnicima ranog proljeća. 

“Šetat ćemo suhim krškim travnjacima, šumarcima i šumama, promatrati i osluškivati, pratiti tragove, ponekad izvan staza… Stoga je potrebno primjereno se odjenuti i obuti te eventualno ponijeti repelentni sprej protiv krpelja, a poželjno je ponijeti i dalekozore, ukoliko ih imate. Šetnja nije fizički zahtjevna, ukupan uspon je oko 150 m, a sadržaji su primjereni za obitelji s djecom. Predviđeno trajanje šetnje od 10 do 12.30 sati, nakon čega se program nastavlja obilaskom Memorijalnog centra Lipa pamti, poručuju iz Muzeja. 

Za sve sudionike će biti osigurana okrjepa u obliku vode i sendviča. Staza je duga oko četiri kilometra, nije zahtjevna, a dobrodošli su i čupavi planinari. 

Svoj dolazak najavi na e-mail petra@ppmhp.hr ili broj telefona 091 444 0142.

FOTO: Boštjan Surina