Tivat je mali grad smješten u srcu bokokotorskog zaljeva, za koji njegovi mještani vole reći kako je mali grad, ali velikog srca i s mnoštvom ponude. Grad je to smješten u Crnoj Gori koji prati trendove razvoja i koji posljednjih godina sve više naglasak stavlja na aktivni turizam.

Priroda je Tivtu poklonila najljepša mjesta za pješačenje i odmor, a s druge strane zaljev mu nesebično pruža razne mogućnosti za sportove na vodi. Tivat je grad raširenih jedara, grad gdje su uvijek povoljni vjetrovi u leđa te su stoga samom vjetru posvetili i festival.

Jedrenje, ronjenje, kajaking, stand up paddling, pecanje, opcije su u kojima možeš uživati na moru uz miris soli, ljetni vjetar, kao i čarobne zrake Sunca koje Tivtu donosi najviše sunčanih dana godišnje. Ako više voliš prirodni ambijent, izabrat ćeš boćanje, kao najstariji sport u gradu, zatim vaterpolo, tenis, padel, odbojku, košarku ili ono najljepše – pješačenje i planinarenje.

Planinarenje na padinama Vrmca koji se proteže iznad Tivta i Kotora i pruža istovremeno predivan pogled na ova dva grada, ali i sam zaljev nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kada se umoriš, svrati u selo Gornja Lastva i uživaj u ovoj neodoljivoj ambijentalnoj cjelini, maslinjacima, uz savršen pogled na Tivat.

Ako si ljubitelji prirode, Luštica će ti također priuštiti neopisiv ugođaj šetnje Luštičkim selima i stazama uz degustaciju domaćih proizvoda gdje se pored zaljeva otvara pogled i na otvoreno more.

Tivat: što te sve očekuje ovog proljeća

Stoga ne iznenađuje kako su pred nama sjajni događaji koji te čekaju u Tivtu, a posvećeni su aktivnom odmoru! Tako te u travnju čeka Extreme Wolf race 2024-kids ili trka mladih vukova koji su spremni izboriti se s mnogim preprekama u prirodi kako bi stigli do cilja. Ova utrka se održava 6. travnja u Opatovu.

Festival vjetra održava se od 26. travnja do 25. svibnja.  Igra mora, sunca, vjetra i jedara koja simboliziraju život popratit će pregršt događaja koji sa sobom nose ekološke, kulturološke, sportske i glazbene poruke. Festival će se odvijati u tivatskom zaljevu, a otvorenje 26. travnja uljepšat će koncert Partibrejkersa.

Sportski događaji koji privlače avanturiste u duši zauzeli su svoje datume u kalendaru tivatskog ljeta. Jedan od njih je i Boka Bay Trail, točnije – trčanje stazama bokokotorskog zaljeva i istraživanje predivnih ruta 27. i 28. travnja. 

Svibanj će obilježiti Veliki Movida triatlon koji se održava 12. svibnja i otvara natjecanje u tri discipline: plivanje, trčanje i biciklizam koji su idealan spoj aktivnosti za zdrav duh u zdravom tijelu. 

Ako si u potrazi za aktivnim odmorom prepunim sjajnog sadržaja, zaputi se u Tivat, grad gdje se diše punim plućima!

FOTO: PR

*Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom Organizacijom Tivat