Poznati Croatian Travel Festival ove godine je proslavio 10. rođendan. Nije to mala brojka, ona nekako označava prelazak iz “djetinjstva” u nešto malo ozbiljnije doba. Vrijeme koje označava da se nešto naučilo i da smo spremni na nove izazove. A Croatian Travel Festival svoj je rođendan proslavio u jednom od najizazovnijih doba za putovanja, ne samo putnika iz Hrvatske nego i iz cijelog svijeta. 

Korona je možda u jednom trenutku zaustavila cijeli svijet, prikovala putoholičare uz kauč i prebacila putovanja u sferu maštanja. No, Croatian Travel Festival je pokazao da se putnici ne predaju tako olako. 

croatian_travel_festival
Moja malenkost za vrijeme predavanja na Croatian Travel Festivalu

Šibenik je od 10. do 13. lipnja ugostio brojne ljubitelje putovanja, jedni su dijelili svoje priče, dok su drugi te iste upijali. Ruke su se dezinficirale, maske su se nosile i neminovno se pričalo o pandemiji koronavirusa koja je svim putnicima pomrsila planove. 

No, upravo zbog korone je Croatian Travel Festival bio toliko potreban. Kako bi pohlepno upijali riječi omiljenih putnika, kako bi se zamišljali na njihovim mjestima, ali i kako bi svi zajedno strastveno pričali o novim putovanjima koja se lagano, ali sigurno počinju planirati i događati. 

croatian_travel_festival
U društvu Vlatke Vužić nakon predavanja

Organizirati i na koncu realizirati Croatian Travel Festival nije bilo jednostavno. Ali je bilo toliko potrebno. Možda naš omiljeni travel festival nije proslavio svoje jubilarno izdanje u uvjetima kakve je priželjkivao, no zato je u samo par dana u svima nama probudio uspavano uzbuđenje, one trnce pred novu avanturu i pružilo nadu da nas nova putovanja čekaju iza ugla. Može li se rođendan proslaviti na bolji način? 

Nastavi čitati:

  1. tara_banjska_stijena
  2. odrzivo_putovanje