U Rijeci se trenutno odvija prvi Craft&Grill Festival koji traje sve do 8. svibnja na Trgu 128. brigade HV-a. Ovaj tjedan je vrijedna ekipa iz Brewtige pripremila dvije prave pivske poslastice – Pivski pub quiz i Radionicu kućne izrade piva. 

U srijedu 27. travnja s početkom u 18 h pivoljupci mogu provjeriti svoje znanje na Pivskom pub quizu. Kviz su sastavile iskusni pivski kužeri iz popularnog riječkog craft beer brenda Brewtiga, a voditeljsku će palicu preuzeti Ribafish, kultni poznavatelj ića i pića, bloger i novinar.

Kviz će pokrivati pitanja iz opće pivske kulture, domaće i internacionalne pivske scene, te pivske pop kulture, stoga pažljivo okupite ekipu i krenite u preuzimanje titule “Najvećeg riječkog pivskog kužera”.

craft_and_grill_rijeka

Interesantna stvar u vezi Brewtiga pivskih kvizova jest što se igraju potpuno #paperless, i to preko mobilne aplikacije Kahoot! koja, uz bodovanje točnosti odgovora, posebno boduje i brzinu pri odabiru točnog odgovora. Aplikacija nakon svakog pitanja pokazuje trenutni broj bodova za prvih 5 ekipa, stoga se u svakom trenutku napetost može rezati nožem!

Nagrade su, kao i uvijek, vječna slava i odobravanje riječkih kužera, ali i sladno-hmeljne delicije by Brewtiga:

  • 1. mjesto Brewtiga Specijalist Box, pivska majica i upad na Radionica kućne izrade piva
  • 2. mjesto Brewtiga Mini Mystery Box
  • 3. mjesto Brewtiga Mini Bestseller Box

Prijave se primaju u Facebooka i Instagrama Brewtige, ekipe su do 5 članova! Pivili!

U subotu 30. travnja te pak čeka Radionica kućne izrade piva koja će trajati od 10 do 15 h. Pod stručnim vodstvom nagrađivanog homebrewera Gorana Bonete iz riječkog Brk Lee Brewery, naučit ćeš variti svoje pravo-pravcato pivo!

craft_and_grill_rijeka

Ovaj put kuha se klasični ale stil – Pale Ale, s hmeljevima Cascade i Amarillo. Zajedno ćemo se upoznati s opremom, samljeti slad, ukuhati sastojke i po završetku prvog termina napuniti fermentore.

Radionica se održava u dva dijela: prvi dio 30.04. od 10 do 15, a drugi dio par tjedana nakon kad se nalazimo na par sati gaziranja, bociranja, čepiranja i etiketiranja našeg vlastitog Craft&Grill piva.

Cijena radionice iznosi svega 150 kn. Kako je broj sudionika ograničen, požuri se ugrabiti svoju ulaznicu na Brewtiga webshopu.

FOTO: PR

pivski_vodic