Iako su visoke temperature omele uživanje u zimskim radostima, Platak napokon otvara svoja skijališta i to već od utorka, 24. siječnja! Stoga, ako si se poželio snijega, skijanja i sanjkanja, ne trebaš tražiti dalje od ove sjajne destinacije gdje tijekom skijanja imaš spektakularan pogled na more.

Iako smo već dobrano zakoračili u drugu polovicu siječnja, skijanja na Platku ove sezone još nije bilo. Iznadprosječne temperature i velik broj kišnih dana obilježili su prvi dio kalendarske zime. Hoće li prava zima napokon stići, a s njome i započeti skijaška sezona na Platku, pitanje je kojim se ovih dana ne bave samo djelatnici GSC-a, nego i svi zaljubljenici u skijanje, organizatori planiranih sportskih manifestacija kao i brojni mediji koji redovito prate i objavljuju informacije o Platku.

radesevo

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič komentirali su za Hrvatsku radioteleviziju vremenske uvjete i najavili mogući početak skijaške sezone.

Ostane li prognoza nepromijenjena, od četvrtka je u najavi zahlađenje pa bi u četvrtak bio pokrenut i sustav zasnježenja. Budući da su potrebna barem četiri dana za pripremu kvalitetne podloge, sustav će raditi do ponedjeljka, a otvorenje skijališta planirano je za utorak 24. siječnja. S nadom da će vremenske prilike omogućiti realizaciju takvog plana, osim dnevnog, utorkom i petkom planirano je i noćno skijanje na Radeševu na kojem je sanirana rasvjeta.

Zbog velikog interesa, svakako provjeri unaprijed putem web stranice kakva je situacija, a prema planovima, skijalište će biti otvoreno od 9h do 16h, a utorkom i petkom će se organizirati noćno skijanje do 22h.