Kaštel Morosini-Grimani nakon zimske stanke ponovno otvara svoja vrata. Već tradicionalno, predzadnji vikend u ožujku rezerviran je za povratak u srednji vijek koji nam donosi posjet ovom netipičnom dvorcu.

Ovog vikenda pripremili su i posebne pogodnosti. Povodom obilježavanja Dana očeva 19.ožujka odlučili su sve tate darivati gratis ulazom. Da, dobro si pročitao. Tako će sve tate u subotu 18. i nedjelju 19. ožujka imati besplatan ulaz, dok će ih ostali moći posjetiti po promotivnim cijenama ulaza koje možeš pronaći ovdje.

morosini_grimani_istra

Osim besplatnog ulaza za naše tate, pripremili su nešto što će se posebice sviđati onim najmlađima. U posjetu će doći i pravi vitezovi, a bit će tu i mala školica mačevanja i streličarstva za sve one koji se žele okušati u nečemu ne tako svakodnevnom i uobičajenom!  

U kaštelu Morosini-Grimani možeš na zanimljiv način doživjeti povijest mjesta i samog kaštela u interaktivnom multimedijalnom centru. Obraniti kaštel od napada Uskoka, fotografirati se s duždom Grimanijem ili iskovati svoj vlastiti mač, samo su neke od aktivnosti koje ti ova izložba pruža. 

Osim same izložbe, odigrati možeš i Escape Castle igru, riješiti sedam zagonetki i izvući tako mač iz kamena. Prošetaj se zidinama i ostatkom palače i upoznaj se sa interesantnom Zbirkom starog oružja Ferlin – zbirkom vrijednog i strastvenog kolekcionara Maria Ferlina. 

Radno vrijeme kaštela u ožujku je vikendom (subota i nedjelja) od 10:00 – 16:00h, a posjetiti ga možeš već ovog vikenda 18. i 19. ožujka.

FOTO: PR

morosini_grimani