Park prirode Velebit u subotu 28. listopada obilježava 110 godina od otkrića Cerovačkih špilja, a tom prigodom je pripremio i posebnu akciju i program. 

Za vikend, točnije u subotu 28. listopada i nedjelju 29. listopada, svi posjetitelji moći se posjetiti špilje uz popust, dok na sami datum otkrića, 30. listopada je posjet špiljama besplatan. 

Špilje su otkrivene u listopadu 1913. godine prilikom radova na Ličkoj pruzi. Radove trasiranja i izgradnje pruge na dionici Gračac-Knin predvodio je inženjer Nikola Turkalj, pri čemu je u masivu južnog Velebita podno Crnopca otkrio kompleks Cerovačkih špilja. 

U subotu 28. listopada otputuj vlakom u najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj, a djecu čekaju i radionice.

“U povodu ove obljetnice pozivamo vas da se pridružite razgledu Donje i Gornje špilje te obiđete izložbu o Nikoli Turkalju i ponudu lokalnih OPG-a u Centru izvrsnosti Cerovačke špilje. Nakon obilaska i šetnje na čistom ličkom zraku, čekat će vas ručak. Napominjemo da temperatura u špiljama iznosi 7 stupnjeva te je potrebno obući toplu odjeću i ugodnu sportsku obuću”, piše na službenoj stranici Parka.

Karta koja uključuje prijevoz vlakom iz Zagreba i natrag, prijevoz autobusom do Centra izvrsnosti Cerovačke špilje, obilazak Donje i Gornje špilje, obilazak izložbe i ručak iznosi 35 eura, dok se djeca do četiri godine voze besplatno.

Vlak kreće iz Zagreba s Glavnog kolodvora za Gračak u 7.03 sati, a povratak je predviđen vlakom u 16.54 sati za Zagreb.

FOTO: Park prirode Velebit

Nastavi čitati još priča o Parku prirode Velebit:

  1. via_ferrata_bat_crnopac
  2. veliki crnopac, velebit (16)