Njivice na otoku Krku i ove će godine ugostiti zaljubljenike u prirodu i sportske aktivnosti na otvorenom jer se od 19. do 21. travnja u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj održava “Njivice Outdoor Weekend” uz više atraktivnih programa. Sve počinje u petak, 19. travnja uz okupljanje sudionika i zabavni program, a cijeli vikend bit će ispunjen sportskim izazovima, avanturama na otvorenom, ali i outdoor aktivnostima za one koji su se odlučili na laganiji tempo i uživanje u ljepotama netaknute prirode.

Njivice su se na turističkoj karti već pozicionirale kao idealno odredište za cijelu obitelj, a ova proljetna manifestacija još je jedan u nizu povoda da ovog travnja sve generacije uživaju u sportskim aktivnostima i čarima prirode, uz posebne pogodnosti smještaja i zabavni program za sve sudionike i posjetitelje. Posebnost ove manifestacije je upravo u tome što je namijenjena baš svima – od onih željnih većih sportskih izazova, do rekreativaca, ali i djece za koju je ove godine osmišljen poseban program.

U sklopu manifestacije u subotu će se održati biciklistička tura Epic rides Njivice koju na otok Krk dovodi Adria bike, a namijenjena je profesionalcima i rekreativcima. Najmlađi će također moći pokazati svoje vještine na dva kotača jer će u Kids Outdoor corneru biti održana mala škola MTB i mini biciklijada pod vodstvom BBK teama Rodeo.

Istoga dana na rasporedu je Adria spring trail – 4. kolo Trekking lige, u svom 7. izdanju. Za sve ovisnike o trekingu i one koji će to tek postati organizatori su pripremili tri različite kategorije. U nedjelju, 21. travnja u jutarnjim satima slijedi pravo opuštanje uz jogu u Aminess Atea camping resortu. Pješačka avantura Njivice Hike koju vodi Promotiv Travel Outdoor održat će se u nedjelju 21. travnja, uoči Svjetskog dana planete Zemlje, kada slijedi istraživanje šumskih krajolika u zaleđu Njivica. Detaljne informacije o ovoj zanimljivoj proljetnoj manifestaciji mogu se pronaći na web-stranici i društvenim mrežama Visit Omišalj & Njivice.

Foto: PR