Konačno to doba godine. Kada su dani duži od noći. Kada miris trave i zemlje natopljene proljetnom kišom ispunjavaju zrak, a sunce nas grije i puni nam baterije. Dani kada nas vijugave planinske staze pozivaju na pustolovinu. Dani kada se moramo vratiti prirodi; Fjällräven dani. Åke Nordin dobar dio života proveo je u planinama sjeverne Švedske gdje je prepoznao potrebu za pouzdanom opremo koja će život na otvorenom učiniti lakšim. Korištenjem otpornih materijala u proizvodnji ruksaka, šatora i odjeće te prateći održivost kao zvijezdu vodilju, Nordin je svoju strast i nepokolebljivost ugradio u DNA Fjällrävena, svog životnog projekta.

U današnje vrijeme ubrzanih klimatskih promjena vrijednosti održive i odgovorne proizvodnje važnije su nego ikad prije. Danas kada je Fjällräven od brenda nastalog podruma u malom gradiću Örnsköldsviku postao globalno prisutan brend javili su se novi zahtjevi. Proizvodi koji će olakšati povratak u prirodu ljudima u toplijim predjelima koji se, još uvijek, razlikuju od proljeća i ljeta na sjeveru Švedske. Priroda je tu i očekuje nas. 

fjallraven_kolekcija
fjallraven_kolekcija

Abisko Midsummer linija: izlazak iz zone komfora na Fjällräven način

Vrući ljetni uvjeti nikad nisu bilo posebno u Fjällrävenovom fokusu, no danas kada su naši proizvodi korišteni i voljeni diljem sve toplijeg svijeta situacija se promijenila. To je postalo jasno kada je trekking manifestacija Fjällräven Classic 2017. godine po prvi put održana izvan Europe, točnije u tropskim uvjetima Hong Konga toliko različitog od sjevera Švedske. Tako se rodila linija Abisko Midsummer u kojoj je fokus na laganijim materijalima koji nude dodatnu prozračnost i slobodu pokreta te se suše brže nego ikad. Tako je unutar Abisko Midsummer linije premijerno predstavljen novi materijal   G-1000 Air Stretch – lagan, rastezljiv i prozračan materijal izrađen od kombinacije organskog pamuka i recikliranog poliestera. Linija se sastoji od Abisko Midsummer jakne, koja će pružiti zaštitu od kiše i jakog sunca, a u trenucima kada nije potrebna lako će se spakirati u ruksak te neće zauzimati previše dragocjenog prostora. Abisko Midsummer hlače pružit će veliku slobodu pokreta i ventilaciju te   zaštitu od sunca i insekata, uz funkcionalnost i izdržljivost preuzetu iz već etabliranih Fjällräven modela. 

fjallraven_kolekcija

Kånken 2020: nova lica najobožavanijeg svjetskog ruksaka

Djelić sekunde; toliko je potrebno da prepoznamo Kånken ruksak na nečijim leđima. Ništa čudno uostalom, Kånken je samo jedan, iako dolazi u toliko različitih boja i oblika. Tijekom godina razvijene su različite verzije ove istinske ikone, dodane su nove boje, veličine i materijali, ali svaki pojedini Kånken ruksak zadržao je onaj isti bezvremenski šarm koji je obožavan otkad je prvo izdanje ugledalo svjetlo dana 1978, godine. A sada su se šarenoj obitelji lisica pridružila dva nova člana: Kånken Totepack and Kånken Hip Pack. Kånken Totepack je urbani brat klasičnog modela – prostrana torba s dva lica: može biti nošena preko ramena kada se vozite javnim prijevozom po gradu ili ruksak kada skačete na bicikl željni potpune slobode pokreta. Uz prepoznatljivu estetiku tu je i siguran pretinac za vaš laptop do 13 inča, tako da možete ponijeti i svoj ured sa sobom ako baš morate. Uz glavni pretinac tu je i prednji džep, odmah ispod legendarnog Kånken loga.

fjallraven_kolekcija
fjallraven_kolekcija

Druga pridošlica je neodoljivi Kånken Hip Pack, torbica oko struka koja je savršeno rješenje da vam najvažnije stvari uvijek budu na dohvat ruke. Unutrašnjost krije odvojeni džep i prsten za ključeve, a s vanjske strane su još dva džepa s patentnim zatvaračem u kojima će vaše dragocjenosti biti sigurne i dostupne. Hip Pack je izrađen od istog izdržljivog Vinylon F  kao i original, a naravno krasi ga i isti onaj ikonski logo koji se prepoznaje u djeliću sekunde, logo koji već 60 godina simbolizira trajnost, izdržljivost i ljubav prema prirodi koja nikad neće prestati. 

Doznaj više priča o ovom odličnom outdoor brendu:

—> Želiš uživati u zadivljujućoj ljepoti balatonskog gorja? Prijavi se na Fjällräven Vándortúru

—> Fjällräven Kånken od sada dostupan u Shoebedo prodavaonicama diljem Hrvatske

—> A što ako bi mogao imati jednu jaknu za sva godišnja doba i uvjete?