Međunarodni sajam turizma PLACE2GO uskoro će deveti put ugostiti turističke djelatnike iz cijeloga svijeta, putnike početnike koji tek planiraju prvo putovanje i prekaljene putnike s putovnicama punim žigova i srcima punih uspomena, ukratko sve ljude koje povezuje ljubav prema upoznavanju s novim ljudima, kulturama i krajolicima. Formula dugovječnosti najvećeg turističkog sajma u Hrvatskoj je sustavno poboljšavanje sadržaja i noviteta za izlagače i posjetitelje, pa je logično da će organizatori i ove godine koristiti provjerenu pobjedničku taktiku- 

Tako će PLACE2GO, između ostalih zemalja, prvi puta ugostiti izlagače iz Argentine i Kube, od bližih destinacija predstavit će se Albanija i Crne Gora, a posjetitelji će uz popuste na putovanja i sudjelovanje u nagradnim igrama po prvi puta interaktivno sudjelovati u predavanjima putem mobilne aplikacije. Prekaljeni putnici željni novih destinacija moći će međusobno razmijeniti turističke vodiče, ali i okrijepiti se u posebno uređenom Vinskom trgu posvećenom autohtonim domaćim vinima. 

Damjana Domanovac, idejna začetnica i direktorica PLACE2GO sajma sljedećim je riječima najavila 9. izdanje PLACE2GO sajma: „Ono što sam organizirajući Sajam svih ovih godina naučila je nikad ne znamo s kojim ćemo se novim izazovima morati boriti. Tako smo se ove godine uz unapređenje programa i pronalazak novih izlagača morali nositi i s izazovom Corona virusa. No drago mi je da mogu reći da se sve odvija po planu te sam sigurna da će deveto izdanje PLACE2GO sajma biti najbolje do sada“, zaključila je Domanovac. 

Prvi dan Sajma, petak 13. ožujka, tradicionalno je rezerviran za akreditirane poslovne posjetitelje za koje je pripremljen bogat i sadržajan program koji će se održati na glavnoj pozornici u Areni te okolnim prostorijama za maksimalnu mogućnost umrežavanja i novih poslova.

Goran Rihtarić, direktor tvrtke EX-Alto, organizator B2B dana PLACE2GO sajma istaknuo je sljedeće: „S obzirom da je Hrvatska regionalni turistički lider, nije slučajno BRAND USA kao krovna američka turistička organizacija, prepoznala upravo Hrvatsku kao partnera u promociji SAD-a kao turističke destinacije. Korak u tom smjeru je premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „America’s Musical Journey“, koje će se na B2B danu PLACE2GO sajma održati pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a. To će biti dobra prilika svim turističkim profesionalcima da se iz prve ruke upoznaju s pristupom brendiranju SAD-a kao globalnog turističkog lidera.“, zaključio je Rihtarić. 

gruzija

Zrakoplovna tvrtka s jednom od najvećih svjetskih flota, Turkish Airlines, ponosni je sponzor Sajma već 7 godinu. Direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku Uğur Cantimur istaknuo je sljedeće: „PLACE2GO prerasta u najvažniji regionalni sajam te smo vrlo smo zadovoljni što smo mu generalni sponzor već sedmu godinu. Na Sajmu ćemo posebno promovirati Mexico City, Cancun, Bali, američka odredišta i Tursku. Osim destinacija promovirat ćemo i našu uslugu u poslovnoj klasi, gdje ‘Flying chefs’ poslužuju svježe pripremljena sezonska jela. Kako bismo posjetiteljima PLACE2GO sajma dočarali doživljaj naše poslovne klase, prizemljili smo “Flying chefs” koji će poslužiti autentične turske zalogajčiće.“ zaključio je Cantimur te iskoristio priliku da pozove sve zaljubljenike u putovanja na Međunarodni sajam turizma PLACE2GO i štand Turkish Airlinesa i tako prošire svoje vidike i otkriju nove destinacije za putovanja. 

PLACE2GO privlači posjetitelje i zbog svojih putopisnih predavanja, a moja malenkost gostuje u subotu 14. ožujka kada ću predstaviti sve avanture koje sam doživjela u Gruziji. Stay tuned!

Foto: Unsplash