Veliki broj planinara i drugih outdoor zaljubljenika ostalo je u šoku kada su vidjeli što je u svoj asortiman uvrstila mnogima omiljena trgovina outdoor opreme. Naime, osvanula je ponuda za perive zaštitne maske po nevjerojatno visokim cijenama. 

Outdoor trgovina Kibuba je u svoj asortiman ovih dana uvrstila ni manje ni više perive zaštitne maske koje su se mogle kupiti po cijeni od, pazi sada: 230 kn za pet komada, 155 kn za tri komada, 55 kn za jedan komad (55 kn za jednu maskicu?!?!) i nevjerojatnih 385 kn za 10 komada. 

Ovaj čin nije prošao nezamijećeno – u kratkom roku u grupi Planinarski kutak osvanuli su postovi o proširenju ponude ove outdoor trgovine i oni su blago rečeno izazvali gomilu negativnih komentara i poziv na bojkot. 

“Treba to nagraditi kad prođe kriza. Ne kupovati u trgovinama koje su profitirale na epidemiji”, “Šta sam kupio u Kibubi san kupio. Nikad više ništa”, “Sramota. Stvarno sram da ih bude”, “Kak ih nije sram… Mislim da definitivno nikad u taj dućan ne bum ušla”, samo su neki od komentara koji su osvanuli ispod postova, a pojedini članovi grupe su se i našalili na taj račun i trgovinu prozvali Kiguba. 

kibuba_maskice

U kratkom roku je i sama trgovina shvatila kakav je potez napravila te se ujedno i ispričala za postupak i maskice povukla iz prodaje. Nažalost, u trenutku objave ovog posta to isto nije napravljeno na slovenskoj online trgovini.

No, unatoč tome ostaje gorak okus u ustima znajući na što su pojedinci spremni zbog dodatne zarade. U današnje doba društvenih mreža potez poput ovog nerijetko znači i ogroman pad popularnosti brenda jer korisnici interneta ne zaboravljaju tako lako. Jednom kad završi pandemija koronavirusa će se pokazati tko je bio heroj, a tko profiter. Možemo se samo nadati da će nagrade i kazne biti podijeljene prema zaslugama.

Foto: Privatno