Nakon što sam prije kojeg tjedna boravila u Slavoniji i Baranji, odmah sam shvatila da su to regije koje uskoro želim posjetiti ponovno – ovaj put čisto kako bih uživala u dobrom vinu! Odlučila sam se za vinsku turu Kutjevo & Baranja turističke agencije World Traveler koja idućeg vikenda, točnije 24. i 25. listopada organizira hedonistički provod. 

Ako ti je dosta negativnih vijesti i mračnih priča, želiš pustiti mozak na pašu, uživati u dobroj hrani i vinu i još boljoj ekipi, pridruži nam se ovog vikenda na vinskoj turi kroz Kutjevo i Baranju. 

Čak pet vinarija se nalaze u programu ove vinske ture

Po cijeni od samo 990 kn, World Traveler te vodi u, pazi sad, ne jednu, ne dvije, nego čak pet vinarija, a uz to te u sada već kultnoj Baranjskoj kući uči kako pripremiti fiš i čobanac. Polazak je garantiran, a možeš nam se priključiti iz Rijeke i Zagreba. 

Što te sve čeka na Vinskoj turi Kutjevo & Baranja?

Prva postaja su pet stotina godina stari podrumi vinarije Belje gdje ćemo uz degustaciju doznati povijest ove kultne vinarije. Put nas nakon toga vodi u vinariju Gerštmajer gdje ćemo isprobati čak tri vrste vina i omastiti brk uz domaće delicije. Iduća postaja je vinarija Kolar gdje nas osim vina čeka i kulen. 

Dan završavamo u obiteljskom etno restoranu Baranjska kuća u Karancu gdje učimo raditi fiš i čobanac i, naravno, nastavljamo se dobro zabavljati. Dan završavamo u seoskom imanju Kod Baje gdje smo smješteni u dvokrevetnim sobama. 

U Baranjskoj kući nas čeka radionica fiša i čobanca

Drugi dan dolazimo k sebi Kod Baje koji nam servira slavonski doručak za oporavak. Nastavljamo s hedonizmom te stižemo u vinariju Galić gdje nas čega obilazak podruma, degustacija 3 vrste vina uz domaće delicije. Ovaj fantastičan vikend završavamo u Kutjevačkim podrumima gdje degustiramo čak pet vina i uživamo u velikoj plati Čiča Mata. 

Zašto je Vinska tura Kutjevo & Baranja pravi must?

Naravno, tu je vrhunsko vino koje nas prati tijekom cijelog puta. Tu je odlična ekipa koja će ova dva dana učiniti nezaboravnim i omogućiti nam da zaboravimo na trenutnu situaciju. I, naravno, tu je fantastična cijena koja pokriva sve gore navedeno.

Na turi se pozovi na mene i čeka te čak i jedna boca vina

Zadnji, ali ne i manje bitan razlog – ako na turi izustiš moje ime, čeka te i boca vina posebno pripremljena za tebe. 

Jedino što mogu reći je “Nazdravlje!” i veselim se zajedničkom cuganju. 

Na izlet se možeš prijaviti ovdje