Pag je prije par godina bio poznat kao naš vodeći party otok, a fotografije njegovih plaža obišle su svijet. No, projekt Pag Outdoor postepeno je nametnuo ovaj otok kao omiljenu outdoor destinaciju koja u svako doba godine privlači ljubitelje planinarenja. 

Pag je pažnju outdoor zaljubljenika prvenstveno privukao svojom utrkom “Life on Mars” koja je kasnije markirana te ju danas može samostalno proći svaki ljubitelj planinarenja. Staza je s razlogom zaslužila ovaj upečatljiv naziv, a prizori s kojima ćeš se na njoj susresti su uistinu kao s drugog planeta. 

Turistička zajednica grada Paga u sklopu projekta Pag Outdoor najavila je dvije nove planinarske staze na kojima će raditi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu. Alan je već trasirao planinarsku stazu od Lokve na Ledeniku do sv. Kirina. 

druga_strana_mjeseca

Druga strana mjeseca je zajednički naziv za sve tri staze u blizini grada Paga, a dvije nove će biti smještene na Ledeniku. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton. 

Na ovaj način otok Pag nudi dodatni sadržaj svim outdoor zaljubljenicima te s tim produžuje svoju sezonu. 

Nastavi čitati:

  1. Krk planinarenje
  2. kanjon_vrzenica_uvala_vela_luka
  3. via_brattia