Planinarske aplikacije su izuzetno korisno pomagalo koje planinarima olakšavaju i pomažu prilikom organizacije izleta, ali i sami boravak u prirodi. Osobno sam veliki obožavatelj aplikacija koje na jednom mjestu predstavljaju staze, planinarske objekte i druge korisne informacije za pojedino područje. Grad Zagreb je predstavio novu aplikaciju Moje Sljeme koje otkriva sve tajne omiljenog zagrebačkog izletišta. 

Medvedica je popularno izletište za boravak u prirodi, bilo za lagane šetnje, ručak na otvorenom ili za zahtjevnije planinarske pohode. Nova aplikacija Moje Sljeme će svim ljubiteljima, ali i novim posjetiteljima omiljene Medvednice odlično poslužiti za otkrivanje svih njenih strana. 

U aplikaciji se nalazi popis staza te je istaknuta i njihova težina, trajanje, druge korisne informacije i znamenitosti koje se nalaze na njoj. Također možeš naći i popis planinarskih i ugostiteljskih objekata i raznih atrakcija Medvednice. 

Navigacija stazom može raditi i bez internetske veze što je izuzetno korisno. Na raspolaganju su mnogobrojne staze, ali odlična je i mogućnosti kreiranja vlastitih. Veoma korisna je i mogućnosti namještanja obavijesti o udaljavanju sa staze. Postoje i razni filteri pomoću kojih se olakšava odabir staze. 

Moje Sljeme se čini kao izuzetno korisna aplikacija koja može odlično poslužiti za odabir tvoje iduće destinacije na Medvednici

Otkrij zanimljive staze na Medvednici:

  1. slap sopot medvednica
  2. Kameni_Svati_medvednica
  3. medvednica_planinarenje_djeca
  4. brestovac_staza_55