Nacionalni park Krka je pripremio novu izletničku turu na kojoj možeš otkriti pejzaž najneobičnijeg sutoka u Hrvatskoj, sutoka rijeke Krke i Čikole. Do sada je to bilo jedino moguće s vidikovca, no sada je uspostavljena ruta Skradinski buk – Čikola – Skradinski buk. 

„Izleti brodom na rijeci Krki oduvijek privlače brojne posjetitelje. Upravo stoga što predstavljaju posebnu atrakciju svim zaljubljenicima u prirodu, omogućili smo razgledavanje srednjeg i gornjeg toka rijeke plovidbom uzvodno“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka Nella Slavica i dodala: „Prošle godine ponovno smo uspostavili i povijesnu rutu s Roškog slapa nizvodno, a od danas posjetitelji se brodom mogu zaputiti kanjonom Čikole prema jezeru Torak i tako upoznati fascinantnu ljepotu koju su spokojnom igrom tisućljećima stvarale dvije snažne rijeke, Krka i Čikola.“

Brod polazi s pristaništa za srednji tok Krke na Skradinskom buku, a izlet traje jedan sat. Obuhvaća vožnju do jezerskog vrela Torak, pogled na Ključicu, najočuvaniju srednjovjekovnu utvrdu u Parku, razgledavanje uvale Čekinac, u narodu zvane Krnića jezero, potom povratak na Skradinski buk. 

Cijena izleta za odraslu osobu iznosi 80 kn, za djecu od četiri do osamnaest godina 55 kn. Grupe, i odraslih i djece, imaju dodatni popust. Također, brod se može zakupiti, uključujući i uslugu vođenja. Tijekom izleta nije predviđen izlazak s broda ni obilazak navedenih lokacija. Izlet se može rezervirati i karta za njega kupiti na brodskoj recepciji na lokalitetu Skradinski buk.

Izvor: NP Krka

FOTO: Unsplash

Nastavi čitati:

  1. Nacionalni_park_Krka
  2. kudin_most

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *