Nakon prošlogodišnjeg road tripa sam se posve zaljubila u Slavoniju, njenu prirodu, hranu i cugu, ali i Slavonce koji su naš boravak učinili tako nezaboravnim. Jedna ekipa je sada odlučila u samom srcu Slavonije, točnije u malom mjestu Kaptolu u blizini Požege, organizirati jednodnevni wine&walk event koji ujedinjuje sve ono po čemu je ovaj dio Hrvatske poznat i poseban. 

Iza projekta stoji udruga Čašca koja je odlučila upoznate sve s mjestom Kaptol koje se inače nalazi na području Parka prirode Papuk. Ruta je duga 11 kilometara, a započinje u jednom od četiri kafića u samom centru mjesta. 

Ekipa će biti podijeljena u četiri grupe te će dobiti svog domaćina, a kako organizatori napominju “ne odgovaraju za lovačke priče koje ćeš čuti u kultnim bircevima prije samog puta”. 

Nakon upoznavanja i, naravno, nazdravljanja, slijedi ugodna šetnja vinskim stazama s kojih se pruža predivan pogled na zlatnu dolinu. Na putu ćeš posjetiti deset vinara, dvije destilerije, a putem će te čekati i food truck Funky food kako ne bi ostao gladan. 

Tijekom “Ideš i piješ” posjetit ćeš Vina Soldo, OPG Slavko Perić, Veleučilište u Požegi, Vinarija Perak, OPG Hrvoje Pavlović, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Kaptol, OPG Štefka, OPG Mikić i Vinarija Bartolović.

Osim vina i ljubitelji rakija i gina će doći na svoje. Naime, čeka te posjet i destileriji Šimić koja ima bogatu tradiciju proizvodnje voćnih rakija, a nezaobilazna adresa je i nedavno osnovana destilerija Craft spirits čiji Castrum gin je već osvojio ginoljupce diljem Hrvatske. 

Tko još bude na nogama dan će završiti na partyju kojeg predvodi Sax band na Trgu Vilima Korajca u centru Kaptola. Tu ćeš ujedno imati i mogućnost kupiti slavonske proizvode domaćih proizvođača i brojne suvenire

A tko pak bude na svježim i hitrim nogicama dan poslije, može se priključiti Detox turi koja se održava u nedjelju pod vodstvom fantastičnog Josipa Lukačevića koji stoji iza agencije Thrillseeker Croatia.

Kotizacija za ovu odličnu manifestaciju iznosi 200 kn, a u cijenu je uključena degustacija na 12 lokacija te majica, ruksak, mapa, bon za piće i hranu. 

Prijave su obvezne, a možeš ih ispuniti do 27. kolovoza ovdje, dok je večernji party otvoren za svu ekipu. A kako ne bi trebao voziti, ekipa je i sastavila popis smještajnih kapaciteta u samoj blizini. 

Više informacija potraži na webu ili Facebook stranici projekta.

I, idemo li i pijemo u Slavoniju?

FOTO: PR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *