Art Park nezaobilazna je destinacija i sada već tradicionalno mjesto okupljanja svakog zagrebačkog ljeta. Originalnim konceptom i sadržajem Art Park jedinstvena je otvorena street art galerija popraćena raznim glazbenim koncertima, performansima, kino projekcijama i brojnim drugim umjetničkim formama.

Za kraj ljeta Art Park i Boris Bare predstavljaju novo umjetničko djelo naziva Queendom koje autor opisuje riječima:

„Rad sam želio povezati s okruženjem parka na nekoliko razina; kroz izgradnju samog objekta za oslikavanje koji geometrijskim oblicima podsjeća na dvorac i prkosi prirodi oko sebe, istovremeno se uklapajući u ambijent zelenila parka u kojem se nalazi. Rad QUEENDOM predstavlja portal za izlazak iz parka u nepoznati i jako uzbudljivi svijet neona.“

Queendom

Ovu instalaciju možeš pronaći u Art Parku do 4. rujna 2021. Inače, Boris Bare jedan je od najpoznatijih street art umjetnika, kako i sam kaže boje su mu u rukama od kad zna za sebe, a umjetnost sastavni dio svakog dana. 

Boris je danas nezaobilazno ime hrvatske umjetničke scene, a svoju inspiraciju crpi iz života, ljudi te brojnih putovanja koje je prešao u najudaljenijim kutovima svijeta.

Njegova umjetnost danas krasi brojne gradske vizure dok gradskim zidovima udahnjuje život i briše njihovo sivilo.

FOTO: John Pavlish

Pročitaj još zanimljivih priča:

  1. art_park-zagreb

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *