Niskotarifna aviokompanija Ryanair poznata je po svojim izuzetno niskim cijenama. Nije rijetkost da imaju akcije koje uključuju karte po 10 eura, no čini se kako je ta jeftina era završila. 

Naime, kako piše BBC izvršni direktor Michael O’Leary izjavio je kako aviokompanija u ponudi više neće imati izuzetno jeftine letove. 

Prema njegovim riječima prosječna cijena karte porasla bi s oko 40 eura na otprilike 50 eura u narednih pet godina. 

“Cijene karata od jedan euro i od 9,99 eura – mislim da te cijene nećete vidjeti sljedećih nekoliko godina”, izjavio je za BBC Radio. 

FOTO: Unsplash

Vodeći razlog poskupljena karata je porast troškova goriva, a na upit hoće li to utjecati i na smanjene broja putnika, izvršni direktor je objasnio kako vjeruje da će ljudi samo nastaviti tražiti jeftinije opcije. 

U razgovoru se referirao i na otkazivanje i kašnjenje letova diljem Europe zadnjih tjedana. Posebno su se prozivale niskotarifne aviokompanije.

otkazani_let

Izvršni direktor se branio s brojkama. U prvim šest mjeseci ove godine Ryanair je otkazao 0,3% svojih letova, za razliku od British Airwaysa čija brojka iznosi 3,5% i Easyjeta od 2,8%.

Nema puno razumijevanja za zračne luke jer, kako ističe, mjesecima unaprijed šalju raspored vožnje te da je glavni problem upravo organizacija osoblja u lukama.

FOTO: Unsplash