Tradicionalna Božićna bajka u Parku prirode Učka, održat će se i ove godine na prijevoju Poklon, u terminu od 16. do 18. prosinca. Na novoj lokaciji, ispred Centra za posjetitelje Poklon, u nikad ljepšem planinskom ambijentu na 930 metara nadmorske visine, posjetitelje očekuje adventski trg s raznovrsnom ponudom za sve generacije, a posebno za one najmlađe.

Na Učki će se i ove godine moći posjetiti Kuća Djeda Božićnjaka, u kojoj će Djed Božićnjak primati djecu i darivati ih slatkišima i prigodnim poklonima s motivima Parka prirode Učka, koje će roditelji moći prethodno kupiti u suvenirnici Centra za posjetitelje.

ucka

U zatvorenom prostoru Centra za posjetitelje organizirat će se kreativne radionice, a u grijanom šatoru na terasi Planinskog bara posjetitelje očekuje ugostiteljska ponuda, s tradicionalnim zimskim jelima koje će pripremati članovi Lovačkog društva Srnjak iz Lupoglava.

Niti ove godine neće izostati vožnja kočijom, a novitet je adventski sajam na kojem će se sa svojim proizvodima i rukotvorinama predstaviti lokalni OPG-ovi i umjetnici.

bozicna_bajka_ucka

Tijekom trajanja programa, posjetitelje će zabavljati DJ Voljen Korić, a Božićnu bajku na Učki moguće je posjetiti u petak, 16. prosinca od 16 do 19 sati te u subotu, 17. prosinca i nedjelju, 18. prosinca od 13 do 19 sati.

FOTO: PR

advent_hrvatska