Svi ljubitelji Parka prirode Učka oduševit će vijest kako se otvorio novi moderni Centar za posjetitelje koji na interaktivni način otkriva sve ljepote Učke. 

Na mjestu starog peradarnika na Poklonu smješten je novi centar za posjetitelje. Kako Novi list piše u prizemlju se nalazi muzejski postav te prostor ima suvenirnicu, planinsku kavanu s otvorenom terasom, vanjsko dječje igralište i puno zelene površine. 

poklon_centar_ucka

“Opći cilj projekta je unaprjeđenje sustava posjećivanja i edukacije u Parku prirode Učka u svrhu održivog korištenja prirodne baštine, dok su specifični ciljevi povećanje privlačnost i raznolikost sadržaja PP Učka razvojem infrastrukture i programa za posjetitelje te podizanje razine znanja posjetitelja o Parku prirode Učka kroz unaprjeđenje edukativne komponente u programima posjećivanja”, piše na službenom stranicama Parka prirode Učka. 

Poklon se upravo ubraja u najpopularnije odredište unutar Parka prirode Učka otkuda kreću mnogobrojne planinarske staze, a tu se nalaze i ugostiteljski objekti. Vjerujem da će novootvoreni centar privući veliki broj zaljubljenika u prirodu. 

FOTO: Park prirode Učka

Otkrij zanimljive staze na Učki:

  1. brdugac_korita
  2. land_art_ucka
  3. mala_ucka_brgud
  4. poklon_vojak
  5. trebisca_perun
  6. brsec_sisol