Mnogi gosti svoj godišnji odmor usklađuju s gastronomskim događanjima u Novigradu, a jedno od takvih sljedećeg vikenda bit će Park Food Fest, street food festival koji uz lokalne restorane Novigrad promovira kao prepoznatljivu gastronomsku destinaciju.

Ugostitelji iz mjesta nudit će ukusna i zanimljiva jela spravljena od sezonskih namirnica, a koja se savršeno sljubljuju s vinima i craft pivima lokalnih proizvođača. U ugodnom ambijentu stare gradske luke Mandrač, uz procvjetali park koji nosi ime novigradskih ribara, tijekom dvodnevne manifestacije koja će se održati 20. i 21. svibnja, gosti će imati priliku kušati jela koja spajaju istarsko more i kopno, ali i pratiti show cooking pojedinih chefova

Park_Food_Fest_novigrad

U ponudi će biti pregršt okusa sjeverozapadne Istre koji će se sa svakim zalogajem otkrivati u desetak jela na meniju: hamburgeri, istarske tortilje i pljukance, a ljubitelji morske hrane imat ćete priliku pojesti brodet, dagnje, fritto misto, carpaccio, tartar i tjestenine. Ove godine neće izostati ni šećer na kraju, odnosno ponuda slastica.  Sve navedeno spravljat će vrijedni i kreativni chefovi iz restorana Half 8 i Loop by Aminess, Kod Marice, La Taverna by Tenuta Tre Terre, Konoba Nino i Giardin. S obzirom da su istarska jela nezamisliva bez extra djevičanskih maslinovih ulja, na manifestaciji će svoje zlatne kapi predstaviti nagrađivani novigradski proizvođači Červar i Rheos. Hranu će pratiti bogata ponuda vina na čaše i u boci proizvođača s našeg područja: Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda. Odlična craft piva točit će Vergal, Još jena i Bura Brew, a bit će i rakija iz asortimana destilerije Šegon.

Parkfood_Fest_novigrad

Novigradski festival finog zalogaja bit će otvoren od 13 do 21 sat oba dana, tako da posjetitelji mogu doći na ručak ili večeru uz glazbu uživo i DJ-a, a roditelji s djecom se ne moraju brinuti kuda s mališanima ili hoće li im biti dosadno. Park novigradskih ribara od 14 do 17 sati bit će prava oaza za dječju zabavu zahvaljujući udruzi Čarobnjakov šešir. Uz klaunovu predstavu i vještine zabavljača na štulama i s balonima, subotnji program uključuje zabavnu radionicu Morski svijet izbliza, u sklopu koje će morski biolog Neven Iveša djeci pokazivati morske organizme uživo te ispričati razne zanimljive činjenice. 

FOTO: PR

Nastavi čitati:

  1. novi_vinodolski