Opatija se sprema za čarobni vikend od 10. do 12. studenoga tijekom kojega će postati omiljena destinacija za sve obožavatelje čokolade. 17. izdanje Festivala čokolade donosi najfinije čokoladne poslastice vodećih domaćih i stranih čokolatijera i slastičara, uz obilje glazbe, gastronomije, zabave i kulturnih događanja za sve generacije.

Pripremi se na jedinstveno čokoladno iskustvo u Liburnia Hotels & Villas. Naime, tijekom studenoga, opatijske hotele Palace Bellevue, Imperial, Ambasador, Admiral i Istra obilježit će upravo čokolada. Kreativne kombinacije jela i pića s čokoladnim notama nudit će se u restoranima i barovima tijekom cijelog mjeseca, a tijekom najslađeg vikenda program će upotpuniti glazbeni nastupi vrhunskih izvođača i bendova, radionice i izložba. Goste u kavani Café Strauss očekuje burger Burg O’Choco, aromatizirane tople čokolade sa sljezovim kolačićima, Chocolatini i Choco Martini te čokoladni Brownie s čipsom od kokosa i choco granola s kikiriki maslacem.

Osim gastronomske ponude, u Café Strauss od petka do nedjelje održavat će se kreativne čoko radionice za djecu na kojima će se mališani zabaviti uz slatko modeliranje i izradu čokoladnog ježića s marunima te izraditi svoju veselu lizalicu iz Tvornice čokolade. Radionice će voditi opatijska umjetnica Klara Rabenseifner Miljević. Okupljene će dočekati i iznenađenje, ekskluzivna izložba u suradnji Liburnia Hotels & Villas i Muzeja grada Rijeke o prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj.

U kavani Café Imperial ljubitelji čokolade moći će uživati u neodoljivim čoko kombinacijama. U ponudi su choco tacosi, choco tagliatelle s raguom od šumskog voća i badema, choco burito, Choco Martini, a za desert choco cheesecake i aromatizirana topla čokolada. Za savršen vikend u Opatiji, u hotelima Ambasador i Palace Bellevue u ponudi je i čokoladni wellness & spa. Sve to su i više nego dovoljni razlozi da provedeš nezaboravno slatki vikend u Opatiji!

Foto: PR

Još više o slatkim delicijama pročitaj ovdje:

  1. medenjaci_pille_r_priske_unsplash
  2. slastice_za_svaki dan
  3. harry_potter_kuharica