Hrvatski planinarski savez je sredinom prošle godine predstavio dvije korisne planinarske aplikacije, eHPS i infoHPS, koje su izvrstan izvor informacija, no za njihovo korištenje je potrebna internetska veza. Sada je HPS napokon lansirao eHPS za mobilne uređaje s operativnim sustavom Android koja se izravno instalira na mobilni uređaj i može se koristiti neovisno o internetskoj vezi. A svi znamo kako je to u brdima često neophodno. 

“Aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o svim hrvatskim planinarskim domovima, kućama i skloništima, svim kontrolnim točkama Hrvatske planinarske obilaznice te o planinarskim obilaznicama u Hrvatskoj. Svaka planinarska kuća i vrh predstavljeni su atraktivnom fotografijom, među kojima je i velik broj zračnih snimaka, snimljenih bespilotnom letjelicom. Planinare će posebno razveseliti poveznice koje omogućuju prikaz lokaliteta na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske. Aplikacija također omogućuje pretraživanje aktualnih podataka o svim udrugama članicama HPS-a, tijelima i komisijama HPS-a, a nudi još mnoštvo korisnih informacija o hrvatskom planinarstvu. Na glavnom sučelju izmjenjuje se desetak atraktivnih fotografija iz hrvatskih planina”, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatskoj planinarskog saveza, a autor aplikacije je Darko Grundler. 

Aplikaciju možeš skinuti s njihove službene stranice. Veoma je jednostavna za korištenje i nude brojne korisne informacije za organizaciju planinarskog izleta, ali pomaže i na samom terenu.

Nastavi čitati:

  1. alan_caplar_hrvatske_planine
  2. snjeznik_guslica_staza
  3. mali princ, crnopac, velebit (1)