Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad u sebi krije povijest punu legendi i intriga, a nakon više godina napokon je ponovno otvorena za javnost. Kruna Medvednice tako se može posjetiti svaki dan, ali s obzirom na izniman interes, ovo trebaš znati prije nego se zaputiš prema lokaciji koja je nekoć bila centar svih važnih srednjovjekovnih zbivanja na području Zagreba.

Naime, do kraja listopada su svi termini za obilazak popunjeni, a obilazak se vodi svaki puni sat uz pratnju vodiča. Zbog kapaciteta prostora i pandemijskih mjera koje se moraju poštivati u zatvorenim prostorima, trenutno je ograničen broj posjetitelja.

Posjet je potrebno prethodno najaviti tj. rezervirati (ili telefonski od 8 do 16 sati od ponedjeljka do petka na broj 014586317, ili putem e-pošte slanjem na adresu: info@pp-medvednica.hr). Tvoj termin je rezerviran kada dobiješ potvrdu odnosno odgovor s potvrdom rezervacije.

Rezervacija termina potrebna je i za grupe i za pojedince! na blagdan Svih svetih (1. studenog) neće biti otvoren, ali od 2. studenog je otvoren od 9 do 16 sati, s tim da posljednji obilazak započinje u 15 sati.

MEDVEDGRAD

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 70 kuna, za djecu (od 4 do 18 godina) 40 kuna, obiteljska ulaznica (dvoje odraslih osoba + troje djece od 14 do 18 godina) iznosi 180 kuna. Studenti, umirovljenici i planinari ulaz će platiti 50 kuna, naravno, uz predočenje važećeg dokumenta.

FOTO: Marko Edge

Nastavi čitati još priča s Medvednice:

  1. horvatove_stube
  2. Kameni_Svati_medvednica
  3. MEDVEDGRAD
  4. brestovac_staza_55