Kada sam se prije nešto više od dvije godine iz Zagreba preselila u Rijeku, nedostajala mi je jedna stvar – raznolika gastronomska ponuda koja uključuje različite svjetske kuhinje. 

I nekako, unatoč pandemiji i svim izazovima koje ona vuče za ugostitelje, u Rijeci su se počela otvarati malo drugačija mjesta. Nakon otvaranja restorana tajlandske hrane Sabai, otvorio se street food restoran Koya koji nudi azijske rezance (noodles). Mojoj sreći nije bilo kraja. 

Iza restorana stoji Marko Flego, Vološčanin, bivši kuhar Grad eat, drink&mingle restorana koji je odlučio otvoriti svoju malu gastro oazu u centru Rijeke u samoj blizini Željezničkog kolodvora (ulica Nikole Tesle 2A). 

Koncept street food restorana Koya je posve jednostavan. Naglasak je stavljan na rezance koji su ručno rađeni s jajima iz podnog uzgoja iz Like. 

Na meniju se nalazi svega sedam jela, što pokazuje usredotočenost na kvalitetu. Tako možeš isprobati Classic stir-fry, Shoyu ramen, DanDan, ali i Chang’s fried chicken i salatu s prženim tofuom. Odlična vijest je što se na meniju nalazi i vege i vegan opcije. Cijene se kreću od 46 kn do 75 kn. 

Ne oduševljava samo meni nego i ponuda pića. Ljubitelji piva će doći na svoje. Tako možeš naručiti Saperlot “Witch Hat”, Bruman “Dog Days Are Over”, Pulfer “Perpetuum Mobile” i Stiegl. U ponudi se nalazi i Monada, riječka craft cola (da, dobro si čuo). 

“Ideja oko pive je da su u stalnoj ponudi Witch Hat i Dog Days, a vrtjet će specijale, Pulfer, Runda… Što god u Brewtigi bude”, objasnila je Matea Benzan, iz pogađaš Brewtige

Restoran funkcionira po principu pick-upa. Hranu možeš naručiti tamo, ali i nazvati unaprijed i najaviti kada bi došao po svoju narudžbu. To možeš učiniti na broj 051/831345. Također su nam rekli da će uskoro krenuti i dostava preko Wolta i Glova. Radno vrijeme Koya je od podne do devet navečer. 

rijeka_koya

Restoran Koya je svoja vrata otvorio tiho u srijedu 02. veljače, no vijest se brzo proširila. Toliko brzo da se već prije 19 sati sve pojelo. Apsolutno niti jedno jelo nije ostalo za riječka gladna nepca! 

“Nismo očekivali toliki interes, no obećajemo da ćemo već sutra pripremiti dovoljne količine”, poručili su. 

Ovo je samo dokaz kvalitete, ali i potvrda da ne fale samo meni gastro mjesta koja nude svjetsku kuhinju. 

Sada mogu i u Rijeci reći: “I, jesi li danas za ramen ili dandan?”.

Nastavi čitati još zanimljivih gastro tema:

  1. gin
  2. veganska_mjesta_hrvatska

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *