Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bio, odličan je način da se opustiš, zabaviš i na koncu provedeš kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili u sjajnom društvu. Ako pritom na raspolaganju imaš i ekipu koja organizira cijelu vožnju, brine o tvojoj sigurnosti tijekom vožnje i omogućuje ti da unajmiš bicikl ako ga nemaš, zaista nema razloga da se ne okušaš i vikend ne provedeš aktivno, zabavljajući se i otkrivajući ljepotu Hrvatske. To možeš napraviti već u subotu 9. travnja od 10.30 sati, kada se u Njivicama organizira biciklistička vožnja „Epic Rides“. 

Riječ je o biciklističkim vožnjama u organizaciji tvrtke Adria Bike, koja već više od 10 godina organizira razna biciklistička događanja u Hrvatskoj za profesionalne bicikliste, ali i amatere.  

Kako kaže Hrvoje Šepić, vlasnik Adria Bikea, tijekom pandemije želio je organizirati biciklistička događanja pogodna i za one koji nisu stalno na biciklu – bilo da govorimo o mlađoj ili starijoj populaciji, već iskusnim biciklistima ili rekreativcima. 

epic_rides

„Tijekom pandemije organizirati biciklističku utrku nije bilo lako, ali smo uspjeli i tada mi se rodila zamisao da nekoliko puta godišnje organiziramo vožnje koje neće biti natjecateljskog tipa, već čista relaksacija, ugoda, dobra vožnja, zabava i pritom ih locirati na predivnim lokacijama diljem Lijepe naše. Kako joj i ime kaže, mnogo je lijepih lokacija, cesta, cestica koje čovjek rijetko kada vidi, a vozeći se njima još više upoznajemo sve ono što naša zemlja jest, zato smo i dali ime ovim vožnjama ‘Epic Rides’, a glavna nit vodilja nam je ‘Upoznaj domovinu da bi je više volio’.“

Upoznaj Njivice i okolicu na bajku

Biciklistička vožnja u Njivicama održava se s ciljem da okupi što više biciklista, kao i onih koji su spremni okušati se u ovom obliku aktivnosti iz cijele Hrvatske, ali i okolice, da se sudionici dobro zabave, uživaju u vizurama i sa sobom nakon vožnje ponesu sjajne dojmove i uspomene.

epic_rides

Mi organiziramo sve – svaku rutu osmišljavamo mi u Adria Bikeu i priprema se nekoliko tjedana. Sve puteve sam sam izvozio kako bih se uvjerio da ih mogu proći svi – od amatera do profesionalnih biciklista. Nastojimo izbjeći bilo kakve tehničke zahtjevne dionice, a ako ih ponekad i ne možemo izbjeći – na samoj stazi upozorimo na njih i dovoljno su kratke da se mogu proći pješice. Moram reći da nam ogromnu podršku pruža i tvrtka Husqvarna koja nam je godinama partner u organizaciji svih utrka i evenata. Za ‘Epic Rides’ vožnju je potreban MTB, trekking ili gravel bicikl – a za sve one koji možda nemaju dovoljno kondicije ili treninga imamo i e-bicikle za najam. Sudionici vožnje dobivaju cijelu rutu unaprijed pripremljenu, ali ih tijekom vožnje cijelo vrijeme prati i naše vozilo u slučaju da će ikome zatrebati pomoć. Pobrinuli smo se i za okrepu u vidu obroka i pića, a  budući da smo ovakve rute radili lani uvjeren sam da će svi kućama otići sjajno raspoloženi i sa super osjećajem.“

Osim Njivica, priča dalje Hrvoje, Adria Bike ovakvih će vožnji tijekom godine organizirati još šest u suradnji s turističkim zajednicama diljem Hrvatske, koje su prepoznale ovaj sjajan projekt kojim se povezuje fizička aktivnost, druženje i upoznavanje s vizurama i ljepotama Hrvatske.

Više informacija o samim Epic Rides događanjima – datumima kada će se održavati i lokacijama – može se pronaći na stranici Adria Bikea, a kotizacije za utrku koje iznose 185 kuna mogu se kupiti putem sustava Entrio.

bracol_krk

Kada već budeš na Krku, istraži druge prirodne ljepote: