Četvrtu godinu za redom, proljeće u Splitu mirisat će na street food specijalitete nekih od ponajboljih splitskih ugostitelja. Splićanima i brojnim turistima omiljena splitska manifestacija, Split Spring by Staropramen održava se ponovo u Đardinu od 6. do 15. svibnja.  

Ove godine Split Spring odvija se u pravo vrijeme da dodatno obogati program, sadržaj i veselje za Sudamju (Sv. Duju) kao i u pravo vrijeme da brojnim turistima kojima je grad Split krcat ovih dana pruži nešto više od uobičajenih proljetnih večeri. 

Tijekom deset dana svoje će street food specijalitete pripremati omiljena gradska okupljališta poput Galerije, Pinku, Corta Maltesea i Pandore, Artičoka, Uja, Bokamorre, Mista, Mazzgoona i Noor bara, Šuga, Maka Make, Totosa, Funky Georgea, ali i zanimljivih gostiju poput American bara Dollar iz Varaždina, Soparnika iz Omiša i Begs plants based kitchena iz Zagreba. 

Tijekom dana posjetitelji će moći uživati u odmoru u najljepšem gradskom parku, dekici na travi i Staropramen piknik zoni, slikati se u kreativnim foto kutcima, ali i pojesti nešto u djelu festivala uz dječji park. 

Svaku večer od 20 h tu su nastupi jazz, funky i swing bendova i izvođača, a tijekom deset dana festivala posjetitelji će imati prilike vidjeti Split i splitsku rivu iz objektiva i oka Sonje Dvornik te uživati u njenoj izložbi koja će biti postavljena po Đardinu.  

Uz sve to, već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, udruga za zaštitu kućnih ljubimaca, Bestie tijekom popodnevnih sati pokušat će udomiti mace i pse bez doma.

Poznato je već kako Split Spring posjećuju gosti iz cijele Dalmacije, od Šibenika, Zadra, Murtera, Omiša pa sve do Makarske, a neki zbog njega potegnu čak i iz Zagreba, a kako i ne bi – ima li bolje vikend kombinacije od odlične atmosfere, vrhunske spize, pića, druženja i predivnog Splita. 

Ovo je festival koji posjećuju mladi, stari, obitelji, susjedi, domaći, stranci, poslovnjaci, brojne poznate osobe, ali i oni stariji Splićani koji slična događanja ne posjećuju gotovo nikad.

Slike zaista govore više od tisuću riječi, a prema njima, vrlo lako možeš zaključiti da je ovaj festival osvojio srca Dalmatinaca. Vidimo se u Đardinu!

FOTO: Damira Kalajđić i Franko Kelam

split_gdje_jesti