Molo Longo Craft Beer Fest je svojim prvim izdanjem oduševio sve kvarnerske pivoljupce. Sada stiže odlična vijest – novi omiljeni festival se vraća u Rijeku. Od 22. do 24. rujna festival će na Riječkom lukobranu ugostiti sedam hrvatskih nezavisnih pivovara, a naglasak je i ovaj put na lokalnim pivovarama s riječkog područja. 

Svoje sladno-hmeljne delicije tako će predstaviti Pivovara Morčić iz Velog Brguda, Paliska Brewery iz Rijeke, Drivenik Brewery iz Drivenika, Varionica Craft Brewery iz Pisarovine, Pivovara Mlinarica iz Zagreba, Devetka Craft iz Zaboka i kultna zagrebačka Pivovara Medvedgrad, a novost festivala su i popularne riječke craft face Brewtiga donose svoj Croatian Craft Beer by Brewtiga hladnjak koji će biti dupkom pun aktualnih pivskih specijala limitiranih količina među kojima će se naći široka paleta najekstremnijih pivskih stilova za sve pivske kužere i avanturističke duše.

molo_longo_craft_beer_fest

Specifičnost festivala ostaje sredstvo plaćanja takozvani Beercoin – koncept naslijeđen od megapopularnog festivala piva i roštilja Picnic. Posjetitelji će svoj novac zamijeniti za posebnu festivalsku valutu koju će koristiti za sva plaćanja u sklopu festivala.

molo_longo_craft_beer_fest

“Molo Longo Craft Beer Fest u tri dana održavanja donosi ponudu od preko 20 piva koju ćemo uparivati sa street food kreacijama najnovijeg riječkog street food projekta – Food Truck Fumo Santo, lokalnim dečkima zlatnih ruku sa sljedećim kreacijama kodnih imena: Šporchetta, Burger o’Zajika, Povuci-potegni, Tunera, Fumo santo, Bržolica, Vege burrito i Krumpirići u pivskom umaku s parmezanom”, istaknula je Matea Benzan. 

molo_longo_craft_beer_fest

Molo Longo Craft Beer Festival slavlje je isključivo hrvatskog nezavisnog pivarstva, malog domaćeg proizvođača i fantastičnog domaćeg proizvoda. Festivalsku ponudu piva i street fooda upotpunit će nastupi popularnih riječkih glazbenika Krešo i Kisele Kiše, Gearbox i DJ Voljen. Dodatak pivskoj ponudi bit će i ponuda popularnih matuljskih rakijica Suza, te Gin&Tonic šanka by Corto Maltese

Molo Longo Craft Beer Fest riječkim pivoljupcima još jednom donosi jednu potpuno domaću priču koja se vrti oko podrške lokalnoj i hrvatskoj proizvodnji.

FOTO: PR

Kako nam je bilo na prvom izdanju Molo Longo Craft Beer Festa pročitaj u nastavku:

  1. molo_longo_beer_fest