U okviru umjetničkog projekta Okolo u Zagrebu je osvanuo mural poznatog likovnog i street art umjetnika Lonca koji je dosad oslikao brojne zidove po raznim kontinentima i svaki put svojim radovima nanovo osvojio lokalnu i međunarodnu street art scenu. 

Njegovi realistični murali redom se uvrštavaju među najbolje na svijetu, a najnoviji u nizu sada možeš pogledati u Zagrebu, točnije na bočnom zidu zgrade Agency04 u Klaićevoj ulici 37. 

Lonac_Flegma

Riječ je o muralu „Flegma“ koji prikazuje portret mlade osobe pri kraju adolescentske dobi, ilustrirajući određeno razdoblje u životu kroz koje svi moramo proći. 

Ovaj impresivan mural u pastelnim tonovima vizualno naglašava kontrast svjetla i sjene, a zahvaljujući partnerima Up Rent i JUB Hrvatska to čini u punoj visini zgrade od tri kata.

lonac_flegma

Okolo je umjetnički projekt posvećen umjetnosti u javnom prostoru i zajednici koji svake godine predstavlja desetke umjetničkih intervencija privremenog karaktera kojima oživljava niz javnih prostora i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada. 

U prvi plan stavlja lokalne umjetnike i njihov osobni doživljaj i viziju grada, istovremeno približavajući suvremenu umjetnost široj publici. Postavljajući umjetničke radove u gradski krajolik Okolo želi uljepšati (u)lice grada i potaknuti na drugačiju šetnju Zagrebom u kojoj baš svatko ima prilike upoznati grad iz umjetničkog kuta, iznenaditi se i otkriti nešto novo.

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. okolo_na_moru
  2. okolo_zagreb
  3. pupoljci_zagreb

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *