Weekend Bike & Gourmet Tour ovog će se proljeća održati 20. i 21. svibnja, a uz atraktivne biciklističke staze, sudionicima će omogućiti uvid u skrivene dragulje istarskog krajolika, kao i uživanje u istarskim delicijama, vinu, maslinovom ulju i mirisima aromatičnih bilja. Događanje koje spaja ljubav prema hrani, ali i rekreaciji, jedno je od najzanimljivijih u ponudi grada Rovinja te općina Bale, Kanfanar i Svetvinčenat koje ljubitelji kvalitetne hrane i boravka u prirodi nikako ne bi trebali propustiti.

U subotu će se voziti staza Mare, duga 62,6 kilometara, koja je posebna zbog postaja na kojima će se kušati morske delicije. Osim hrane, prvog dana, sudionici će uživati u prirodnim ljepotama Limskog kanala s vidikovca, ostacima fortifikacijske utvrde iz austrougarskog doba Fort Forno, kao i park šumi Zlatni rt. 

Weekend_Bike_Gourmet_Tour_

U nedjelju će se pak voziti staza Monti i taj dan je rezerviran autentična istarska jela karakteristična za unutrašnjost Istre. Uz stazu dugu 53 kilometra sudionike očekuje prava pustolovina prepuna raznih iznenađenja jer će putem vidjeti ostatke srednjovjekovnog grada i utvrde Dvigrad, uživati u pejzažima Štrika Ferate, nekadašnjeg željezničkog odvojka koji je spajao Rovinj i Kanfanar, kamenoloma i još mnogo toga. 

U proljetnom Weekend Bike & Gourmet Touru sudionike će ugostiti konoba Kod Kancelira (Bale), imanje obitelji Marić (Kanfanar), Grimani dvorac (Svetvinčenat), restoran Lovor (Rovinj) i restoran Mirko & Anna (Limski kanal). 

Weekend Bike & Gourmet Tour4-min

Dnevna startnina iznosi 40 eura, dok je cijena dvodnevnog paketa 75 eura i uključuje osigurane obroke i pića na gourmet odmorištima predviđenim programom (Istrian Brunch i Istrian Picnic), profesionalnog vodiča i pratitelja tijekom cijelog trajanja događaja te prigodni poklon nakon završetka.

Start rekreativnog doživljaja je u subotu u 10 sati s parkirališta Sportskog centra hotela Eden u Rovinju dok se u nedjelju u isto vrijeme kreće iz centra Kanfanara. Prijaviti se možeš na dan biciklijade na startnim lokacijama od 8 do 9.30 sati. Napominjemo kako na Weekend Bike & Gourmet Touru mogu sudjelovati svi stariji od 14 godina, a osim brdskih bicikala, za staze ukupne dužine 115 kilometara pogodni su i električni ili trekking bicikli.

FOTO: PR

Otkrij još zanimljivih priča iz Istre:

  1. Park_Food_Fest_novigrad
  2. Hook_and_Cook