Turistička zajednica Zagrebačke županije najavila je novo izdanje istaknutog vinskog festivala Via Vino kojim će zakoračiti u jesen. Nezaboravna atmosfera pod vedrim nebom, bajkovite lokacije vinskih cesta, odabrana vrhunska vina, jela prepuna okusa Zagrebačke županije i glazba uživo – počinje treće izdanje najboljeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske.

Novo izdanje popularnog Via Vino festivala donosi spoj glazbe, kulture, umjetnosti i nezaboravnih lokacija Zagrebačke županije, u pratnji finih zalogaja i nagrađivanih vina. Nadomak Zagreba, dalje od gradske vreve prošle se godine tražilo mjesto više, a posjetitelji nisu skrivali oduševljenje konceptom koji je povezao vino s opuštenom atmosferom i autohtonom gastronomijom, ponosom Zagrebačke županije. 

via_vino_zagrebacka_zupanija

„Nastojimo svake godine obogatiti program Via Vino, nagrađivanog festivala posvećenog kulturi vina i stola, ali i zelenom odmoru te povratku prirodi. Nakon prva dva izdanja i rasprodanih Via Vino događanja, ove godine pozivamo sve dosadašnje i buduće posjetitelje, ljubitelje prirode, istraživanja i gastronomije da nam se pridruže na novim lokacijama uz nikada bogatiji program festivala. Cilj nam je svake godine biti bolji, inovativniji i bogatiji programom i vjerujem da ćemo upravo to ove godine i pokazati. Turističku ponudu potrebno je stalno inovirati, čineći sve naše posjetitelje zadovoljnima. Ove smo godine posebno istaknuli održivu notu svega što radimo, pa ćemo uz lokalnu ponudu ića i pića imati i održivu modu lokalnog modnog dizajnera. Sve što vam treba pronaći ćete u Zagrebačkoj županiji, odmor po mjeri čovjeka“, poručuje direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

via_vino_zagrebacka_zupanija

Okušaj se u lovu na crne tartufe!

Zadnji dan ljeta, u petak 22. rujna. posjetitelji će po prvi puta imati prilike sudjelovati u vođenom lovu na tartufe u Turopoljskom lugu. Iskustvo za pamćenje bit će nagrađeno vrijednim ulovom, crnim blagom koje raste ispod zemlje. U potrazi pomažu vjerni tragači, pasmine Lagotto Romagnolo, porijeklom iz Italije. Nakon lova, uživat će se u aromatičnim, autohtonim jelima uz nezaboravne pjenušce i jantarna vina, jedne od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija. Čarobnu šumsku večer obogatit će glazbeni taktovi dobro poznatog Damira Kedže.

Posjeti legendarno imanje Modić-Bedeković i uživajte u modi uz rosé vina i pjenušce

Već sljedećeg vikenda, u subotu 30. rujna Via Vino povezuje umjetnost, modu i naravno, vina. Pod zvjezdanim nebom, posjetitelje očekuje predstavljanje nove kolekcije modnog dizajnera Zorana Mrvoša. Kolekcija inspirirana sestrama Bedeković, održat će se u Kuriji Modić-Bedeković, imanju koje spada među najvrjednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske. U spomen turopoljskim frajlicama Milki i Vilmi Bedeković, koje su svoj život posvetile umjetnosti, kulturi i podučavanju drugih žena, ovu dvorsku večer prate rosé vina i pjenušci uz glazbeni nastup Meritas i Jane.

via_vino_zagrebacka_zupanija

Kraljevski vinski party

Petak 06. listopada rezerviran je za kraljevski doživljaj koji spaja tradiciju i suvremenost Prigorja u vinariji Puhelek-Purek. Nagrađivana vinarija prepoznata na svjetskom nivou, za svoja vina osvojila je i Decanterovo zlato, jednu od najprestižnijih svjetskih vinskih nagrada. Posjetitelji će kušati i zelinski dragulj, monosortna vina od kraljevine dostupna samo na ovoj vinskoj cesti. Kraljevsko izdanje Via Vina upotpunit će organski kokteli, pjenušci i nezaboravna večer na otvorenom uz moderne taktove najboljih DJ-eva.

via_vino_zagrebacka_zupanija

Završna večer poziva na open-air koncert na vinskoj cesti!

Velika završnica Via Vina održat će na Plešivici 14. listopada. Na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Slikoviti plešivički brežuljci i padajući vinogradi postaju glazbena pozornica koju preuzima Filip Rudan. Nakon rasprodanih zagrebačkih koncerta i nagrade Porin, ovo će biti večernji koncert na otvorenom za pamćenje. Plešivica je kao jedna od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija, poznata po spektakularnim pjenušcima koji će biti u glavnoj ulozi. Osvježavajući kokteli, jela inspirirana tradicijom i autohtonim namirnicama i ugodna  jesenska večer na čarobnoj Plešivici, obećavaju još jedan nezaboravan Via Vino doživljaj.

via_vino_zagrebacka_zupanija

Najbolji vinski festival kontinentalne Hrvatske, i ove godine posjetitelje vodi na poznate lokacije zelenog zagrebačkog prstena. Tek 30-minutna vožnja dijeli stanovnike metropole od jedinstvenog koncepta zelene večeri na otvorenom uz glazbu i birana vina koja kao i svaki puta do sada, ostavljaju bez daha. Festival Via Vino  prije tri godine pokrenula je Turistička zajednica Zagrebačke županije, na čelu s direktoricom Ivanom Alilović, u cilju promocije zelenog zagrebačkog prstena, autohtonih jela, vrhunskih vina i izvornih namirnica kojima Zagrebačka županija obiluje. Via Vino je manifestacija koja nas sve potiče na predah u prirodi i istraživanje, a prema dosadašnjem odazivu, obećava kako ćemo se svake godine vratiti. 

FOTO: PR

Otkrij još zanimljivih vinskih priča:

  1. Teran_Wine_Walk_Motovun1
  2. toskana_chianti_brolio
  3. toskana_vino
  4. novi_vinodolski