Prije 12 godina sam napipala svoju prvu kvržicu u lijevoj cici koja se morala operirati. Srećom, u pitanju je bio dobroćudni tumor, odnosno fibroadenom. Sa samo 22 godine sam se, unatoč svoj mogućoj podršci obitelji i dragih ljudi, osjećala tako usamljeno. Prije otprilike sedam godina pojavila su se dva nova fibroadenoma u desnoj cici. Prije dvije godine još jedan, opet na lijevoj cici, točno na istom mjestu. Prije godinu dana odlučila sam otvoreno i iskreno podijeliti svoje iskustvo, osvijestiti mlade cure koliko je redoviti pregled nužan, te onima koje prolaze kroz slično iskustvo pružiti utjehu. Ono što je meni toliko nedostajalo. I poručiti im #volimcice. Od prošle godine ja se više ne osjećam usamljeno. 

Onu toliko potrebnu utjehu koju ti može pružiti samo netko tko je prošao ili prolazi kroz slično iskustvo, ona podrška i riječi ohrabrenja za kojima sam toliko žudjela, pronašla sam upravo u vašim pričama koje ste toliko iskreno podijelile uz #volimcice. 

Mateja Fištrek, Korana Marović, Anita Dujić, Mija Dropuljić i Marina Hasija

Zato sam odlučila u novoj #volimcice kampanji podijeliti priče drugih cura, kako biste znale da niste same, da ono kroz što prolazite nije toliko neuobičajeno (nažalost) i da osvijestite koliko je preventivni pregled bitan. 

Iza objektiva fotografa Jure Perišića, stale su i svoju priču ispričale Anita Dujić (34), Korana Marović (29), Marina Hasija (29) i Mateja Fištrek (27) poručujući da uvijek treba gledati naprijed, dići glavu i s njom ići kroz zid ako je to potrebno, usput zastati i pomoći drugima te javno i glasno isticati kako voljeti sebe znači brinuti se o svom zdravlju. 

Prije 12 godina sam bila usamljena. Danas znam da utjeha postoji i s njom mi je lako nositi se sa svim što eventualna budućnost donosi. Dopustila sam si da budem ranjiva, a ono što sam dobila zauzvrat me ojačalo. U svakoj vašoj priči koja je pokazala koliko su preventivni pregledi cica važni.

Ja sam svoj obavila krajem rujna. Otišla sam posve smireno jer sam znala da što god se dogodi, znam na čiju adresu uvijek mogu pokucati. Srećom, moje stanje je stabilno. Kad si ti planirala otići na pregled? Jer #volimcice znači voljeti sebe!

Foto i video: Jure Perišić
Kosa: Katica Topčić, Saša Banda i Josip Mirković (frizerskog salona Fabula De Forma) za Kevin.Murphy Hrvatska

Pročitaj sve priče cura iz #volimcice kampanje:

1. Korana Marović: “Doista nema izgovora za biti neodgovoran prema svom zdravlju”
2. Marina Hasija: “Najvažnije je zadržati osmijeh na licu čak i kada se cijeli svijet sruši na tebe”
3. Anita Dujić: “Da bi volio sebe i ostale, moraš voljeti svoje tijelo. To je temelj svega”
4. Mateja Fištrek: “Volim svoje cice jer su me naučile kako da volim sebe”