Knjige i filmove Harryja Pottera sam možda otkrila tek krajem svojih 20-ih, no u samo par stranica i minuta sam postala veliki obožavatelj tog čarobnjaka i njegove čarobne ekipe. Zbog toga me posebno oduševila vijest da 2022. stiže velika putujuća izložba pod nazivom Harry Potter: The Exhibition

Na ovoj velikoj izložbi rade Imagine Exhibitions i Warner Bros., a gostovat će u Sjevernoj i Latinskoj Americi, Aziji, Europi, Bliskom istoku i Africi – skoro po cijelom svijetu. 

Izložba će slaviti najpoznatije i kultne trenutke iz svijeta Harryja Pottera. Kreatori obećavaju izvanredno i nezaboravno iskustvo iza kulisa čarobnjačkog svijeta.

Posjetitelji će uživati u autentičnim stvarima i originalnim kostimima, a stvaraju se i posebni izložbeni materijali koji odaju počast omiljenim likovima. Uz to će izložba dočarati kako su na filmskom platnu oživjela popularna djela autorice J.K. Rowling. 

U koje točno europske zemlje izložba sve stiže, još nije poznato. Vjerujem da će se sigurno na listi naći neki europski grad koji nam je u blizini. Kada već u Londonu nisam uspjela dobiti termin za Warner Bros. Studios Tour London – The Making of Harry Potter, morat ću posjetiti najavljenu izložbu.

Izvor: Lonely Planet
Naslovna fotka: Unsplash

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. putovanje london
  2. eiffelov_toranj
  3. kastel_svetvincenat