Gorski kotar te poziva u subotu 11. rujna na otvaranje trećeg godišnjeg doba uz odličnu manifestaciju zvanu Dani šljiva koja se ove godine održava po 17. put u najmanjoj općini Gorskog kotara – Brod Moravice.

Kako bi gladan uživao u svim delicijama, prije manifestacije priključi se Jeleni Holenko, poznatijoj kao Lynx&Fox, na laganom planinarenju do Špičastog vrha s kojeg se pruža fantastičan pogled na dolinu rijeke Kupe i susjednu Sloveniju. Ovo lagana planinarska tura prikladna je za obitelj, malu djecu, ali i planinare početnike. 

Prije samog polaska u šetnju šumom, čeka te iznenađenje u obliku degustacije finih delicija od šljiva. Šetnja je duga tek pet kilometara i uspon nije težak, no ipak je potrebno biti minimalno u formi. 

spicasti_vrh

Kotizacija za sudjelovanje je 35,00 kuna za odrasle i 25,00 kuna za djecu. Prijave za šetnju učini preko nakon čega na adresu stižu sve dodatne važne informacije o vremenu, mjestu okupljanja i sl.

Nakon planinarenja pridružujemo se programu manifestacije Dani šljiva u Brod Moravicama koja se godinama održava zbog očuvanja tradicionalnih običaja i pripremanju autohtonih proizvoda od šljiva, pečenju rakije i degustaciji proizvoda od šljiva pripremljenih na domaći način. 

brod_moravice
Plavi podrum

Organizira se i natjecanje za najbolji pekmez od šljiva te najbolju rakiju od šljiva uz kulturno umjetnički program i posjet zaista zanimljivim muzejskim postavima, od kojih će te najviše oduševiti stara učionica Memorijalna učionica Vilko Golubić i “birtija” Plavi podrum.

brod_moravice

Ljubitelji domaćih proizvoda i hrane doći će nas svoje jer te očekuje zaista impresivan broj izlagača na sajamskom dijelu manifestacije. Osim raznolikih proizvoda od šljiva, pronaći ćeš domaće sireve, prirodnu kozmetiku, pekmeze i džemove te štrudle od ručno rađenog vučenog tijesta koje će izraditi vješte domaćice danas članice Udruge umirovljenika Brod Moravice. 

Dođi i provedi ugodne trenutke uz hodanje u prirodi, dobru glazbu, zdravu hranu i pravu domaću kapljicu!

Otkrij još zanimljivih priča iz Gorskog kotara:

  1. gorski_kotar
  2. lokvarsko_jezero
  3. lokvarsko_jezero
  4. spicasti_vrh_brod_moravice