Prije nego krenem na putovanje obavezno kupujem vodiče o dotičnoj destinaciji. Obožavam kupovati i vodiče o Hrvatskoj koji su uvijek izvrsna inspiracija za iduću vikend avanturu. Često u vodičima nađemo pregršt informacija te svoj put znamo i produljiti. Ako planiraš istraživati sjevernu Hrvatsku, imam odličnu vijest za tebe – upravo je izašao vodič “Razlozi za put na sjever”!

Ovaj vodič je pravi dragulj koji predstavlja čak 50 lokacija u sjevernoj Hrvatskoj, a destinacije su podijeljene u četiri kategorije: Vode sjevera, U visine, (Ne)otkriveni biseri i Točke znanja. 

razlozi_za_put_na_sjever

Svaka lokacija je predstavljena kratkim tekstom i fotografijama uz pregršt korisnih informacija, poput mogućnosti parkinga, radnog vremena i cijena ulaznica. 

Uz to vodič donosi i određeni popust na ulaznice za odabrana mjesta, poput muzeja, interpretacijskih centara pa čak i OPG-ova. Također ako putuješ s vodičem, na pojedinim lokacijama ostvaruješ i 10% popusta na smještaj. 

sjeverna_hrvatska

Cijena vodiča iznosi 89 kuna, iz tiska izlazi 20. studenog kada kreće i službena dostava. Ako vodič kupiš u pretprodaji, dostava je besplatna. 

Vodič možeš kupiti ovdje.

FOTO: Visit North Croatia

Ako voliš planinariti, onda bi trebao nabaviti i sljedeći vodič:

  1. premuziceva_staza