Svaki planinari, početnik ili onaj s puno pređenih kilometara u gojzericama, na polici obavezno mora imati “Planinarski vodič po Hrvatskoj”, fantastični vodič kroz planinarske staze Alana Čaplara

Upravo “Planinarski vodič po Hrvatskoj” je moja osobna inspiracija i početna točka za organizaciju novih planinarskih avantura diljem Hrvatske. 

Već neko vrijeme se pričalo kako stiže potpunije i suvremenije izdanje ove već kultne knjige.

Sada je napokon novi “Planinarski vodič po Hrvatskoj” krenuo u službenu pretprodaju uz 11% popusta i besplatnu dostavu. Po cijeni od 240 kn (regularna cijena iznosi 269 kn) možeš i ti nabaviti svoj primjerak, a isporuka starta 10. studenog. 

Po čemu je poseban novi “Planinarski vodič po Hrvatskoj”?

Novo potpunije izdanje pruža sveobuhvatan pregled planinarskih staza u Hrvatskoj. Nudi konkretne podatke, moderni pristup i bogatu grafičku opremu uz pomoć kojih ćeš lako i sigurno organizirati svoje poludnevne, cjelodnevne ili višednevne planinarske ture. 

U vodiču se nalaze i pregledni zemljovidi, atraktivne fotografije i po novom QR kodovi koji povezuju na stranice Hrvatskog planinarskog saveza s pouzdanim te aktualnim opisima i podacima o najatraktivnijim hrvatskim vrhovima i svim planinarskim kućama u Hrvatskoj. 

planinarski_vodic_po_hrvatskoj-

“Ovo izdanje objavljujemo točno deset godina nakon objavljivanja prvoga izdanja. U međuvremenu smo ih objavili šest, čime je knjiga postala jedan od naših najprodavanijih priručnika. Ovo novo izdanje posve je ažurirano mnogim podacima prikupljenima na terenu, prijelom je obogaćen brojnim novim fotografijama i novim kartama, a uvršteni su i QR kodovi koji će korisnike jednim klikom povezati s najrelevantnijom internetskom stranicom Hrvatskoga planinarskog saveza, krovne institucije hrvatskih planinara, koji preporučuje korištenje ovim vodičem”, stoji na službenim stranicama izdavača vodiča. 

Svoj primjerak možeš naručiti putem Mozaik webshopa.

Ja svoj primjerak već nestrpljivo očekujem 😉

Otkrij još zanimljivih planinarskih tema:

  1. snjeznik_guslica_staza
  2. FOTO: Unsplash
  3. planinarske_markacije
  4. planinarsko_drustvo