Putovanja su danas postala puno izazovnija zbog pandemije, a pravila oko testiranja i važećih covid putovnica mijenjaju se iz dana u dan. Komplikacije nastaju kada je potreban novi negativan test, a ti se nalaziš u (relativno) nepoznatoj zemlji i guglanje na stranicama ministarstava ti zadaje samo dodatne glavobolje i stres.

Upravo je iz tog razloga nastala stranica Test for Travel, koja je prvi i jedini svojevrsni  međunarodni imenik lokacija za testiranje na Covid-19, napravljena imajući na umu prvenstveno putnike.

Test for Travel osnovao je 2020. godine online poduzetnik Julien de Batslinkedin sa sjedištem u Arubi. Nakon što je Aruba ponovno otvorila svoje granice, Julien je primijetio obrazac u online zajednicama povezanih s putovanjima: ljudi su se često mučili pronaći mjesta za testiranje na Covid-19, kako u vlastitoj zemlji tako i u inozemstvu. Stoga je odlučio napraviti jednostavnu web stranicu koja je riješila taj problem.

U početku je TestforTravel.com navodio samo 100 američkih lokacija, ali trenutno imaju više od 5000 lokacija za testiranje Covid-19 na šest kontinenata u 92 zemlje.

Princip je iznimno jednostavan: na stranici ukucaš svoju lokaciju i tip testiranja koji ti je potreban (PCR, antigenski ili test na antitijela). Tražilica ti odmah ponudi najbliže lokacije za testiranje s linkom na kontakt te okvirno vrijeme čekanja i dobivanja rezultata.

U današnje vrijeme, na našu žalost, iznimno koristan i potreban alat.

Naslovna fotografija: Guilherme Stecanella/ Unsplash

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. vrbovska_poljana_gorski_kotar
  2. Advent-u-Zagrebu-2017-J.-Duval.
  3. mozart_kugle
  4. odrzivo_putovanje