Gorski kotar u vrijeme adventa oblači jedinstveno slavljeničko ruho u kojem uživaju mali i veliki, a posebno kada ga ukrase nebeske snježne pahulje. Eteričan je doživljaj uz toplu vatricu koja pucketa u kaminu, kuhano vino ili čaj promatrati kako priroda u goranskom kraju oblači svoj snježni ogrtač. 

Neodoljiv gorovit goranski kraj poznato je hrvatsko odredište gdje možeš napraviti savršenu grudu, najšarmantnijeg snjegovića ili očaravajućeg anđela u snijegu. Već se ovog vikenda možeš odvažiti na prvi sanjkaški spust niz goranske padine. Ako snijeg nastavi padati ovim tempom i skijaši će ubrzo moći uživati u goranskom savršenom spustu i to bez dugotrajnih iscrpnih vožnji i mukotrpnog prelaska granica. 

gorski_kotar_zima

Dok nam zima potiho otvara svoja snježna vrata, Gorani su pripremili niz adventskih događanja i najslasnije blagdanske goranske delicije, a svakako ćeš imati prigodu uživati i u autohtonim proizvodima domaćih OPG-ova. 

sanjkalište_gorski_kotar
FOTO: Blažica Sveticki

U Delnicama se 3. prosinca otvara čarobna Delnička adventska bajka, u Ravnoj Gori uživaj u Božićnoj bajki, a u Fužinama u očaravajućem živopisnom adventu. 

Svakako se podruži s Bakom Mraz i njezinim vilenjacima, koji će stolovati u Delnicama tijekom blagdana, a otvorenje Delničke adventske bajke pratit će i vatromet te puštanje lampiona dobrih želja. 

baka_mraz_delnice

U subotu 4. prosinca i nedjelju 5. prosinca tijekom dana sve posjetitelje u Selu Bake Mraz i “Čarobnoj šumi“ očekuje vožnja kočijom, jahanje na poniju i konju, veseli vlakić “Krampus”,  facepainting, bogati sajam i interaktivna bajka. 

delnice_advent

Svakog vikenda tijekom Adventa u Delnicama ćeš imati prigodu uživati u bogatom programu s nizom raznoraznih kreativnih radionica za djecu, glazbenim nastupima, a ovogodišnja velika delnička jelka ukrasit će se ovog vikenda s ukrasima koje su izradila djeca iz lokalne škole s puno pažnje i ljubavi.

delnice_advent

U Fužinama se ne propušta paljenje druge adventske svijeće, jahanje konjića na igralištu pod branom, čarobnoj vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscom, malenim konjićem Hugom i veselim Djedom Božićnjakom, kreativne dječje radionice i natjecanje „Pogodi Božić“ koje će se održati 4. prosinca. Natjecanje se održava u dvije kategorije, a prati ga bogati fond nagrada, od noćenja u apartmanu do raznovrsnih poklon paketa. 

gorski_kotar

Dakako, tu je i istinski podzemni glazbeni spektakl u špilji Vrelo koji će se održati 5. prosinca kada će nastupiti Goranka i Marin Tuhtan. U poznatom izletištu Šumska bajka u Liču uživaj u paljenju Adventskih baklji, kićenju bora, poklonima iznenađenja te se podruži s lanetom, srnom, jelenom lopatarom i divljim svinjama. 

gorski_kotar_petehovac

U Ravnoj Gori svake nedjelje do Božića sudjeluj u paljenju adventskih svijeća uz domaće kolače, kuhano vino i čaj te uživaj u glazbenom programu kada nastupaju kulturno-umjetnička društva, najvjerniji čuvari tradicije našeg zavičaja.

Stoga, ne čekaj uređaj za teleportaciju, već organiziraj dolazak u Gorski kotar već ovog vikenda jer se ne propuštaju snježne radosti, božanstven advent i najmilozvučnija škripa mekog snijega pod nogama dok hodaš najljepšim predjelima ovog hrvatskog planinskog dragulja. 

gorski_kotar

Dakako, u Gorskom kotaru imaš mogućnost uživati u bogatim adventskim programima, ali možeš izabrati i potpunu izolaciju od ostatka svijeta posjetom idiličnim vidikovcima, uživanju u šetnji stasitim šumama, uz jezera i rijeke jer ovaj kraj istražuj u svim ritmu i u skladu sa svojim željama. 

FOTO: Turistička zajednica Gorskog kotara

Detaljan opis Adventa diljem Hrvatske, provjeri ovdje.

Otkrij odlične staze i prirodne atrakcije u Gorskom kotaru:

  1. gorski_kotar
  2. schlosserov_dom_risnjak
  3. park_suma_golubinjak
  4. skradski_vrh
  5. tuhobic