Upoznaj prirodne vrijednosti, bogatu kulturnopovijesnu baštinu i tradicijske zanate kroz vođeni obilazak Skradinskog buka kojeg u subotu, 19. veljače 2022., daruju vodiči interpretatori Nacionalnog parka Krka.

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. veljače, vodiči interpretatori Javne ustanove Nacionalni park Krka pozivaju sve zaljubljenike u prirodu da im se pridruže u prigodnom vođenom obilasku Skradinskog buka u subotu, 19. veljače 2022. 

Osim uživanja u zimskom ugođaju posjetitelji će se, kroz stručno i zanimljivo vođenje vodiča interpretatora, pobliže upoznati s izuzetnom florom i faunom, bogatom kulturnopovijesnom baštinom i tradicijskim zanatima u etno-selu.

Kako se prijaviti na besplatno vođenje u Nacionalnom parku Krka?

Za obilazak su predviđene tri grupe koje polaze u 11 sati, a mjesto okupljanja je info pult kod parkinga na Skradinskom buku. 

Svoj dolazak trebaš potvrditi do petka, a to možeš učiniti putem online obrasca koji se nalazi na ovom linku.

vodici_nacionalni_park_krka

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika po grupi je ograničen. Prilikom obilaska zatvorenih prostora potrebno je imati EU digitalnu COVID potvrdu i nositi zaštitnu masku za lice.

U zimskim mjesecima Nacionalni park Krka može se posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 50 kn za odrasle i 30 kn za djecu od 7 do 18 godina. Park je otvoren od 9 do 16 sati.

U poslu, i uopće u životu, uvijek valja biti susretljiv i ljubazan. Upravo su takvi vodiči interpretatori u Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka. Ti entuzijastični i kreativni vodiči nastoje kroz neposredno iskustvo posjetitelje podučiti o prirodnim i kulturnim vrijednostima ovoga područja. 

Svaki izlet pod vodstvom interpretatora Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ istraživačka je avantura u kojoj se posjetiteljima otkrivaju novi vidici i spoznaje.

Omiljeni među posjetiteljima, koji dolaze sa svih strana svijeta, od Dalekog istoka do hladnoga sjevera, vodiči interpretatori Javne ustanove Nacionalni park Krka oduševljavaju gotovo kao sama Krka. 

Zato im, i svim ostalim pripadnicima te profesije, čestitam Međunarodni dan turističkih vodiča!

FOTO: PR

Otkrij još zanimljivih priča iz Hrvatske:

  1. krka_cikola
  2. Nacionalni_park_Krka
  3. plitvicka_jezera1
  4. plitvicka_jezera