Mi već znamo da iz Kaptola dolazi jedan od najboljih slavonskih ginova pod nazivom Castrum, a naše mišljenje je potvrdio i London! Naime, Castrum je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića London Competitions, u organizaciji Beverage Trade Network.

Naš London dry gin osvojio je svjetsko zlato u jakoj konkurenciji žestokih alkoholnih pića iz cijelog svijeta, a ujedno je i najbolje ocijenjeno žestoko alkoholno piće iz Hrvatske. Barrel aged gin, proizvod koji je ugledao svjetlo dana ove godine u ožujku, već je nagrađen srebrom. Ne možemo vam opisati uzbuđenje, sreću i zahvalnost koju osjećamo. Imajući u vidu da smo na tržištu tek od svibnja prošle godine, trebat će nam još neko vrijeme da slegnemo sve ove dojmove. Cheers!“, s ponosom je objavio mladi bračni par, Iva i Mihovil Pranjić putem svojih društvenih mreža.

iva_mihovil_pranjic
Iva i Mihovil Pranjić stoje iza Castrum gina

Ovaj simpatičan par je na najbolji način spojio tradiciju i trendove te su stvorili izvorni slavonski proizvod. Castrum gin spaja okuse Slavonije destilirajući pšenicu, prirodnu izvorsku vodu s Papuka i začine poput borovice, hibiskusa, ružmarina, mente, cimeta, papra. Posebnost ovoga gina nalazi se u dodatku bazge, duda i vinove loze, a osim okusa, fokus je i u detaljima boce.  Sama etiketa svojim oblikom predstavlja tlocrtni oblik utvrde koja se nalazi u Kaptolu, gledajući ju iz zraka. Taj oblik je ujedno i naziv gina – castrum. Uz oblik etikete, bitan detalj je i njezin zlatno-brončani element koji prikazuje faler, ukras s konjskih uzda, koji je iskopan na arheološkom lokalitetu Kaptol – Gradci i Kaptol – Čemernica.

castrum
Castrum gin

Pažnja i ljubav kojom su se dali u ovaj posao očituju se i u punoći okusa gina za koji ti nije potreban dodatak tonika niti začina jer je toliko aromatičan, ugodan za piti i ukusan da je sam po sebi dovoljan, a to je očigledno oduševilo i strogu ekipu istančanih jezičnih pupoljaka u Beverage Trade Networku. Čestitam Castrumovci i živjeli!

Više o rapsodijama okusa ginova saznaj u nastavku:

  1. gin_tonik_zacini
  2. gin
  3. jankovac_papuk
  4. papuk_sto_jesti_piti