U Parku prirode Učka (Centar za posjetitelje Poklon) u subotu, 30. travnja 2022. godine, s početkom u 12.00 sati, obilježit će se Međunarodni dan jazza. Na terasi Planinskog bara zasvirat će Elvis Stanić Accordion Project, kojeg čine glazbenici Elvis Stanić, Spartaco Črnjarić i Darko Mihelić Boćo.

Međunarodni dan jazza obilježava se svake godine 30. travnja, s ciljem popularizacije i promocije umjetnosti jazza te podizanja svijesti o njegovom porijeklu i utjecaju, kao i važnoj ulozi u postizanju zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.

Od proglašenja 30. travnja Međunarodnim danom jazza, 2011. godine, ovaj se dan obilježava i u Hrvatskoj, a od 2014. godine diljem Primorsko-goranske županije tim se povodom održavaju različiti jazz programu u organizaciji Hrvatske glazbene unije PGŽ, Podružnica 3 – Rijeka. 

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Primorsko-goranskoj županiji je „JAZZ obojen zeleno/plavo/žuto“. Zelenu boju predstavlja planina Učka, a u samom srcu parka prirode, na Poklonu, zasvirat će poznati jazz glazbenici, okupljeni u Elvis Stanić Accordion Project.

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je “Elvis Stanić Groupa”, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. U accordion projektu Elvisu se pridružuju gitarist i skladatelj Spartaco Črnjarić te kontrabasist Darko Mihelić Boćo, s kojima će predstaviti novi projekt “Jazz, woods & accordion“.

mala_ucka_brgud

Tags