U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Mali piknik će uskoro ponovo ostaviti svoj fini trag na Gornjem gradu i pretvoriti jednu od najljepših gradskih lokacija u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV 22. srpnja, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju drugačiju ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 12. kolovoza. 

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćeš moći birati između gin tonica koji će miješati PK gin tonic Croatia i to s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, Iskrenih vina Matković u svim bojama, craft pive iz jedne od najboljih malih pivovara na domaćoj craft sceni PriMarius, osvježavajućeg fermentiranog čaja spravljenog po tradicionalnoj recepturi od Ekipe Kombucha i hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade. 

mali_piknik
FOTO: Sanjin Kaštelan

Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će te kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva, krumpiruša, bučnica, povrtnih popečaka, domaćih sourdough peciva, bezglutenskih kruščića, heljdinih kreksića, hummusa i tahini namaza, štrudli od jabuke i bobičastog voća, kolača od prhkog tijesta s jabukama, ručno rađenih veganskih prhkih kiflica s džemom, tradicionalne babke s čokoladom ili ružica sa smokvama i medom…

mali_piknik
FOTO: Roko Bahat

S menija Malog piknika obavezno isprobaj i opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, posebne zajedničke trenutke i pokoju mrlju od vina. Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja moraš posjetiti barem jednom. Stoga, ako provodiš ljeto u Zagrebu, rezerviraj najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpusti sve brige, okupi obitelj i drage prijatelje, izvedi svoj par na romantičan spoj, podijeli dekicu i koji zalogaj sa psom… 

mali_piknik
FOTO: Vilim Redza

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, s brojnim veganskim i bezglutenskim opcijama – provjeri s proizvođačima na licu mjesta! Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobaš i kupiš dobit ćeš i veliko hvala što biraš lokalno i podržavaš male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

mali_piknik
FOTO: Borut Planinc

Ulaz je slobodan, a sve što trebaš ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje!

Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Više informacija pronađi na službenoj Facebook stranici, Facebook eventu i Instagram profilu.

Naslovna fotka: Niko Goga

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. napulj_hrana
  2. Luftbremzer_gin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *