U nedjelju, 4. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XIV. Učkarski samanj. Nakon dvije pandemijske godine, najveći sajam na području Istre i Kvarnera, vraća se u prepoznatljivom ruhu. 

Učkarski samanj će i ove godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, edukativna predavanja i radionice, program za djecu te kulturno-zabavni program. 

ucarski_sajam

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda.

ucarski_samanj

Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina. 

uckarski_sajam

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Mario Lipovšek-Battifiaca, a zabavni program predvodit će jedan od najpopularnijih lokalnih glazbenih sastava – Gustafi.

Otkrij još zanimljivih priča iz Hrvatske:

  1. srednjovjekovni_festival_svetvicenat-min
  2. art_park
  3. le_gric
  4. slavonija_podravina_wine_not
  5. lokvarsko_jezero