Mnogima je kružna staza oko Lokvarskog jezera na wish listi izleta. Ako već dugo razmišljaš obići ovu popularnu stazu u Gorskom kotaru, no nikako ne stigneš sam organizirati dotični izlet, ovog vikenda je prava prilika. 

Planinarsko društvo Špičunak Lokve i Općina Lokve organiziraju tradicionalnu manifestaciju “Pješačenje oko jezera” koje će se održati u nedjelju 07. kolovoza 2022. godine. 

Okupljanje svih zainteresiranih planinara održat će se kod Kuće čuvara brane pokraj starog motela na Lokvarskom jezeru, a prijaviti se možeš od osam do devet ujutro. Startnina iznosi 30 kn.

Izlet počinje u devet ujutro, staza je duga okvirno oko 20 kilometara te je za nju potrebno oko šest sati hodanja. Staza se sastoji od makadamskog i šumskog puta. 

lokvarsko_jezero

Svi prijavljeni sudionici mogu odabrati tri mogućnosti prelaska staze oko Lokvarskog jezera. Tu je, naravno, cijeli krug, staza Žabica od 10 km i vožnja Čačinim splavom do Mrzlih Vodica ili natrag po cijeni od 35 kn. Također će sudionike koji nisu u mogućnosti hodati cijelu kružnu stazu kod Mrzle Vodice (točnije kod Mrzlice) čekati kombi koji će ih vratiti na mjesto okupljanja. 

Od 14 sati je po cijeni od 30 kn organiziran i planinarski ručak (grah).

lokvarsko_jezero

Otkrij još planinarskih staza u Gorskom kotaru:

  1. veliki_risnjak
  2. Bjelolasica vrh Kula
  3. visevica_gorski:kotar
  4. zagradski_vrh