Winnetou vikend, od 12. do 14. kolovoza, u Općini Fužine se ne propušta jer je tradicionalno rezerviran za goranski Divlji zapad, Roswell selo i nebeski vatromet meteorskog roja Perzeidi, u narodu poznat Suze Sv. Lovre. 

12. kolovoz: Filmska večer na otvorenom

Winnetou vikend započinje 12. kolovoza s interesantnom filmskom večeri na otvorenom i to u kultnom kaubojskom Roswell selu, goranskom Divljem zapadu. Uz logorsku vatru pod dekicom i goranskim zvjezdanim nebom sve će generacije uživati u sinkronizaciji animiranog filma Malci 2, Kako je Gru postao Gru. Filmska projekcija započinje u 20 sati, a karte se mogu kupiti online putem ili od 19 sati u samom Roswell selu. Nemoj zaboraviti ponijeti tople dekice ili slojevitu odjeću jer u Gorskom kotaru su noći ugodno svježe.

fuzine1-min

13. kolovoz: Nebeski vatromet s astronomima

Subota, 13. kolovoza u Roswell selu je jednostavno must be večer posebno ako uživaš u promatranju nebeskog vatrometa meteorskog roja Perzeidi, tzv. Suza Sv. Lovre. Posjetitelje očekuje tematsko predavanje Asteroidi i kometi zagonetni svemirski putnici kao i promatranje nebeskog svoga s tri teleskopa i pod stručnim vodstvom astronoma Dinka Brautovića, Tonija Stipeća i Roberta Lovrinića. Šetnja bakljama do obližnje livade iznad Roswell sela priuštit će ti fantastičnu kulisu za nezaboravan selfie, a sve će to pratiti interesantan glazbeni program uz logorsku vatru i gastro ponudu. Početak programa je od 20 sati.

fuzine_roswell-min

14. kolovoz: Cowboy night

Bogat Winnetou vikend zaokružit će nedjeljni program s kaubojskom večeri od 20 sati uz igre iznenađenja i nastup Sarah & The Romans benda te DJ Rabbita. Sarah & The Romans je prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj, a obogaćen je elementima srednjoeuropskog folka što ih diferencira i omogućuje iznimnu stilsku prepoznatljivost. 

FOTO: PR

produzeni_vikend_gorski_kotar

Otkrij još zanimljivih priča iz Gorskog kotara:

  1. veliki_risnjak
  2. schlosserov_dom_risnjak
  3. zagradski_vrh

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *