Zagreb Burger Festival odlučio se malo skitati u vrućim ljetnim mjesecima pa je krenuo u Pulu. Super se proveo s Puležanima, a znatiželja ga je dovela i do Špancirfesta, gdje se do mile volje špancirao jedanaest dana. No, došlo je vrijeme za povratak kući. Ipak je doma najljepše pa se već uvelike sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana. 

Novi i kreativni koncepti, craft slastice i rashlađena pića očekuju svoje goste na 15-ak kućica. Uz mesne poslastice već poznatih hrvatskih Chefova Mate Jankovića (Institut za burgere), Ivana Pažanina ( Chef’s Burger by Ivan Pažanin), Marija Mihelja (El Toro) i Nenada Komesa (The Meat) te perspektivnog grill majstora i blogera Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard), čiji burgeri nose originalne nazive, moći će se kušati i sočni burgeri iz Zadra s kapitalcem Blackijem (Picnic), Novog Sada (Toster) i prošlogodišnjeg pobjednika iz Dubrovnika (Guloso), koji je ovoga puta inspiraciju pronašao u likovima Marina Držića. 

S nama je premijerno i koncept 4Burgers sa smash burgerima, a stiže nam i otočna skupina Plavica s Cresa. Za istančana nepca koja preferiraju biljne okuse pobrinut će se debitanti Flying Pig s otoka Hvara i Beg’s Plant Based. 

No, festival još premijera ima – Doomsday razna iznenađenja sprema, o kojima još nitko pojma nema. Uz rashlađena pića, originalne koktele i fina vina dobra zabava je zajamčena, a imaju i jokera Roberta Hromalića s novom slasticom ice cream pie

Ulaz na Zagreb Burger Festival je besplatan, a slasne delicije upotpunit će i odlična glazba DJ-a.

Fotke: Sandro Sklepić

Otkrij još zanimljivih gastro priča:

  1. toskana_hrana
  2. Michelin
  3. napulj_cornicello